Workshop

Workshop archiveren & publiceren van onderzoeksdata voor hogescholen

Wat heeft jouw hogeschool nodig om onderzoeksdata op een goede  en gemakkelijke manier te archiveren en publiceren? In deze interactieve werksessie heb je de gelegenheid om jouw wensen, behoeften, zorgen en kansen voor de toekomst te delen met DANS en SURF.

Verschillende iconen met focus op icoon workshop
24 feb 2020
Tijd
10.00-15.00 uur
Plaats
SURF Utrecht

Archiveren en publiceren van onderzoeksdata

Met deze workshop willen DANS en SURF inventariseren wat hogescholen nodig hebben om het archiveren en publiceren van onderzoeksdata zo goed mogelijk te faciliteren. Welke ‘bouwstenen’ en integraties zijn er nodig? Hoe ondersteunen wij bestaande processen of de inrichting van nieuwe processen? Hoe dragen wij bij aan onderlinge samenwerking, binnen de hogeschool en met andere instellingen? In deze werksessie gaan we met elkaar kijken wat hogescholen nodig hebben om de stap te maken naar archiveren en publiceren van onderzoeksdata.

Voor wie?

Deze workshop is voor onderzoeksondersteuners op hogescholen die bezig zijn met research data management, bijvoorbeeld in een RDM-project of een RDM-team. Je bent goed op de hoogte van de organisatie van RDM binnen jouw hogeschool, kent de laatste stand van zaken en weet welke wensen en behoeften er leven. Wij verwachten een actieve inbreng tijdens de werksessie. Hiermee willen wij aan het einde van de dag direct een beeld hebben over de vervolgstappen om samen verder te komen.

Inhoud workshop

Het programma is nog in ontwikkeling. Hou deze pagina in de gaten voor de laatste stand van zaken!

10.00 – 12.00 uur

  • Ophalen van grootste uitdagingen en pijnpunten.
  • Inventariseren en prioriteren van behoeften.

13.00 – 15.00 uur

  • In de praktijk: 2-3 hogescholen presenteren hun aanpak en visie.
  • Beschikbare oplossingen voor het archiveren en publiceren van onderzoeksdata.
  • Het vervolg bepalen: gaan wij hierin samen verder en op welke manier.

Inschrijven en annuleren

  • De workshop is op uitnodiging. Er zijn maximaal 30 plekken beschikbaar. Na aanmelding ontvang je bericht dat je op de wachtlijst staat. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht of er plek beschikbaar is.
  • Aanmelden is niet vrijblijvend; lees de annuleringsvoorwaarden van SURF-bijeenkomsten.