Workshop

Workshop deep learning voor high performance computing

Leer hoe je numerieke HPC-simulaties kunt versnellen met behulp van deep learning.

Verschillende iconen met focus op icoon workshop
15 okt 2019
Tijd
12.00 tot 17.00 uur
Plaats
Startup Village, Amsterdam Science Park

Deep learning voor high performance computing

Werk je met grote numerieke simulaties die dagen of maanden in beslag nemen, zelfs op een supercomputer? En zou je veel meer - of zelfs nieuw - onderzoek kunnen doen als de simulaties sneller zouden verlopen? In deze workshop leer je of deep learning jou kan helpen om je numerieke simulatiecode te versnellen.

Veel van de traditionele workloads op supercomputers zijn grote, numerieke simulaties. Met het toenemende succes van deep learning in verschillende toepassingen, heeft het SURF Open Innovation Lab samen met universitaire partners de eerste verkennende stappen gezet om te ontdekken hoe deep learning kan worden gebruikt om deze traditionele simulaties te verbeteren. Kan het worden gebruikt om je code te versnellen? Of kan het de nauwkeurigheid van je resultaten verbeteren, in dezelfde computertijd?

In deze workshop delen we onze ervaringen en dagen we je uit om na te denken over mogelijkheden om deep learning toe te passen om numerieke simulaties in jouw vakgebied te versnellen. Tijdens rondetafelgesprekken kun je de mogelijkheden bespreken die je binnen je domein ziet met experts en andere onderzoekers die numerieke simulaties uitvoeren.

Voor wie

PI's en (senior) onderzoekers die grote, numerieke simulaties gebruiken of ontwikkelen.

Door wie?

SURF Open Innovation Lab

Programma en registratie

12.00 Registratie & lunch
13.00 Opening
13.15 Keynote: Introductie in machine learning en deep learning technieken en toepassingen (Wim Wiegerinck, Radboud Universiteit)
14.00 Presentatie SURF: hier hoor je alles over technieken van deep learning om HPC-simulaties te versnellen en te verbeteren.
14.30 Pauze
14.45 Rondetafel sessies: hier kun je HPC-simulaties bespreken en brainstormen over kansen om deze te versnellen en te vergroten met deep learning.  Er sluiten deep learning-experts aan.
15.30 Pauze
15.45 Rondetafel sessies (vervolg): hier kun je HPC-simulaties bespreken en brainstormen over kansen om deze te versnellen en te vergroten met deep learning.  Er sluiten deep learning-experts aan.
16.30 Slotwoord
16.45 Borrel en hapjes

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Caspar van Leeuwen (SURFsara): caspar.vanleeuwen@surfsara.nl