Workshop

Workshop High-performance computing en cloud in de praktijk

Deze workshop geeft een introductie tot de ontwikkeling van open source software. Je leert een aantal basisprincipes om je project te starten en met behulp van krachtige computerondersteuning in de cloud eraan te werken.

Verschillende iconen met focus op icoon workshop
22 — 23 mei 2019
Tijd
09.00 tot 17.00 uur
Plaats
SURFsara, Science Park Amsterdam

Wat ga je doen?

Je krijgt een overzicht van goede werkwijzen die je helpen bij het opstarten van je open source software-project. En je krijgt nuttige hulpmiddelen voor unit testing, pakketbeheer, continue integratie en containerisatie.

Je leert ook hoe je de high-performance compute systemen van SURF kunt gebruiken om je onderzoek te verbeteren. En je ervaart hoe je de beheerder van je eigen HPC-omgeving kunt worden door het HPC Cloud-platform te gebruiken. Je leert webapplicaties toe te passen om virtuele machines te maken en te beheren. Hiermee kun je je taken uitvoeren met behulp van het besturingssysteem en de grafische interface van je keuze.

Voor wie?

Voor onderzoekers die hun computervaardigheden willen verbeteren om onderzoek te doen in ons digitale tijdperk. Sta je bijvoorbeeld voor de grote uitdaging om op je eigen laptop je eigen onderzoeksoftwareproject te ontwikkelen? Dan is deze workshop interessant voor jou. 

Door wie?

Het Netherlands eScience Center en SURF bundelen de krachten om de onderzoekscommunity een nieuwe reeks workshops over essentiële computervaardigheden te bieden, waarvan deze workshop er één van is.

Programma

Lees verder

Vereisten

Voor deze workshop moet je enige bekendheid hebben met de commandoregel en op zijn minst een basisniveau van programmeerervaring (bij voorkeur in Python).