Workshop

Workshop Maak je onderzoeksresultaten reproduceerbaar

Deze workshop geeft je een overzicht van goede werkwijzen die je zullen helpen om je eigen open source software-project te starten.

Verschillende iconen met focus op icoon workshop
06 — 07 nov 2019
Tijd
09.00 tot 17.00 uur
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Wat ga je doen?

Tegenwoordig is één van de grootste uitdagingen in onderzoek om informatie altijd beschikbaar, overdraagbaar en reproduceerbaar te maken. Hetzij voor samenwerking in een groot team, hetzij voor de juiste verspreiding van resultaten in de wetenschappelijke gemeenschap. Daarom is deze workshop bedoeld om je praktische basisvaardigheden te geven zodat je je eigen onderzoekssoftware beter vindbaar, herbruikbaar en transparant kunt maken.

Je krijgt meer inzicht in nuttige hulpmiddelen voor unit testing, pakketbeheer en continue integratie. Hiermee kun je je onderzoeksideeën omzetten naar grootschalige softwareprojecten.

Tijdens de workshop wordt ook veel aandacht besteed aan het gebruik van containers met Singularity software. Je leert hoe je verschillende systeem-‘images’ kunt maken en beheren die specifieke versies van je toepassing en alle gerelateerde bibliotheken bevatten. Hiermee zorg je voor de reproduceerbaarheid van je eigen resultaten en sta je anderen toe om je resultaten te verifiëren.

Voor wie?

Voor onderzoekers die hun computervaardigheden willen verbeteren. 

Door wie?

Het Netherlands eScience Center en SURF bundelen de krachten om de onderzoekscommunity een nieuwe reeks workshops over essentiële computervaardigheden te bieden, waarvan deze workshop er één van is. 

Programma

Lees meer

Vereisten

Voor deze workshop heb je minimaal een basisniveau van programmeer ervaring nodig (bij voorkeur in Python).