Workshop

Workshop Machine learning in de praktijk

Deze workshop laat je de voordelen zien van machine learning voor onderzoek. Ook leer je hoe machine learning-methoden een integraal onderdeel kunnen zijn van een softwareproject.

Verschillende iconen met focus op icoon workshop
10 — 11 sep 2019
Tijd
09.00 tot 17.00 uur
Plaats
SURF-kantoor, Amsterdam

Wat ga je doen?

Machine learning is de afgelopen jaren een enorm populair onderwerp geworden. Maar wat zijn de potentiële voordelen van machine learning voor onderzoek? En hoe kunnen machine learning-methoden een integraal onderdeel vormen van een softwareproject? 

Deze tweedaagse workshop geeft je antwoord op deze vragen. Je krijgt een overzicht van goede werkwijzen die je helpen bij het opstarten van jouw open source software-project. Je krijgt inzicht in nuttige hulpmiddelen voor unit testing, pakketbeheer, continue integratie en containerisatie.

Op de tweede dag maak je kennis met de basisprincipes van machine learning en krijg je advies over het gebruik van verschillende ondersteuningsbibliotheken om je eigen softwareproject te bouwen. Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen in Jupyter-notebooks, die op de systemen van SURFsara worden uitgevoerd.

Voor wie?

Voor onderzoekers die hun computervaardigheden willen verbeteren. 

Door wie?

Het Netherlands eScience Center en SURF bundelen de krachten om de onderzoekscommunity een nieuwe reeks workshops over essentiële computervaardigheden te bieden, waarvan deze workshop er één van is. 

Programma

Lees verder

Vereisten

Voor deze workshop heb je minimaal een basisniveau van programmeerervaring nodig (bij voorkeur in Python).