Workshop

Workshop Researchdatamanagement-diensten bij instellingen

Welke tools en diensten voor researchdatamanagement biedt jouw instelling en wat is er nodig om het aanbod voor onderzoekers te verbeteren? Hoe kunnen SURF en GÉANT hierbij ondersteunen? Kom hierover praten tijdens deze workshop.

Annual Overview 2019 - Research & ict
16 jan 2023
Tijd
10.00 tot 15.00 uur
Plaats
SURF Utrecht

Deze workshop is een vervolg op een enquête die in oktober 2022 is gehouden. Daarin onderzochten we welke tools voor onderzoeksondersteuning er bij diverse universiteiten en UMCs aanwezig zijn en wat er nodig is om het aanbod voor onderzoekers te verbeteren. Wij willen instellingen beter ondersteunen bij het inkopen en leveren van een geïntegreerde set van diensten.

De workshop richt zich op de belangrijkste voorzieningen op het gebied van research support, zoals onderzoeksinformatiesystemen en data-repositories. We presenteren enkele voorbeelden uit de community, waarna we het gesprek op gang brengen om te onderzoeken wat momenteel goed werkt en hoe meer gezamenlijke actie op nationaal niveau zou kunnen helpen.

Overkoepelende thema's en discussiepunten voor de workshop zijn:

  • Hoe kan de dienstverlening op het gebied van researchdatamanagement worden verbeterd?
  • Interoperabiliteit en integratie om workflows tussen systemen te verbeteren
  • De rol van aanbestedingen en collectieve inkoop
  • Publieke waarden voor onderzoek vanwege toenemende afhankelijkheid van big tech
  • Open source en community-gedreven oplossingen.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor medewerkers die actief zijn op het gebied van research support vanuit ict, bibliotheek of beleid. Je krijgt de gelegenheid om jouw behoeften te bespreken en we onderzoeken hoe deze beter kunnen worden ondersteund.

    Organisatie

    SURF en GÉANT