Workshop

Workshop Sterke authenticatie met FIDO2 en Webauthn - VOL

Schrijf je in voor deze praktische workshop en leer meer over hoe je met beveiliging van FIDO2-tokens kunt beschermen tegen phishing en man-in-the-middle-aanvallen. Je ontdekt welke voordelen eraan zitten, in vergelijking met traditionele oplossingen en je leert hoe je deze techniek kunt inzetten in (eigen) webapplicaties.

Verschillende iconen met focus op icoon workshop
25 sep 2019
Tijd
10.00 tot 16.00 uur
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze workshop.

Web Authentication

Eerder dit jaar heeft het World Wide Web consortium een W3C Recommendation gepubliceerd voor een nieuwe standaard: Web Authentication. Een API voor het gebruik van public key credentials in webbrowsers. Met deze API kun je inloggen op websites met zogeheten FIDO2 tokens: (hardware)tokens die je gebruikt voor 2-factor authenticatie. Voorbeelden zijn accounts van Dropbox, Google, en Microsoft. Ook kun je met FIDO2 volledig wachtwoordloos inloggen. Gebruikers kunnen in plaats van een wachtwoord invoeren, inloggen met één druk op de knop, of met het scannen van een vingerafdruk.

Gebruikersgemak, privacy en bescherming

De veiligheid van FIDO2-tokens biedt veel voordelen voor privacy en bescherming tegen phishing en man-in-the-middle-aanvallen. In deze praktische workshop ontdek je hoe deze technlogie werkt en vergelijken we met meer traditionele oplossingen. Welke voordelen biedt het voor gebruikersgemak, beveiliging en privacy? We kijken ook hoe je deze technologie kunnen inzetten in eigen (web)applicaties. Neem je laptop mee!

Voor wie?

Voor iedereen die meer wil weten van over het gebruik van FIDO2 en Webauthn voor veilig en gebruikersvriendelijk inloggen op (web)applicaties.

Inhoud workshop

Introductie: What you need to get started.
Security Keys: Try your FIDO2 security key with different relying parties.
Web Authentication Demos: See what goes on under the hood with some demo sites.
Phishing: See how FIDO2 protects agains phishing.
FIDO CTAP: Explore FIDO keys from the command line.
W3C Webauthn API: Explore FIDO keys using Webauthn from a web browser.
Windows Hello: Use Windows Hello as a platform authenticator on Windows 10.
Android: Explore FIDO2 and Webauthn on your Android device.

Meer informatie

Inschrijven en annuleren