Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 29 jun 2018 tot en met 23 nov 2018

  Leergang Itembanken

  Bijeenkomst - Heeft jouw instelling een toetsapplicatie aangeschaft? Dan is de volgende stap: hoe realiseer je een gestructureerde itembank voor toetsvragen, waar docenten graag mee werken? Wil jij actief aan de slag met een toets- en vragenbank binnen je instelling en wil je hierin samenwerken met collega’s van andere instellingen? Schrijf je dan in.

 • 18 sep 2018 tot en met 22 jan 2019

  Leergang Ondersteunen van docenten bij onderwijsinnovatie met ICT: hoe richt je dit in? - VOL

  Bijeenkomst - Onderwijs ontwerpen is steeds meer een co-creatie tussen verschillende disciplines. Hoe kun je als onderwijsinstelling deze samenwerking van disciplines optimaal ondersteunen? In deze leergang analyseer je hoe de ondersteuning binnen je eigen instelling is vormgegeven, bespreek je casussen en maak je plannen voor doorontwikkeling.

 • 12 nov 2018 tot en met 28 nov 2018

  Sticky Campus @Universiteit Utrecht

  Bijeenkomst - Maak kennis met de Sticky Campus! Het is een mobiele, digitale onderwijsruimte waarin online samenwerken centraal staat. De Sticky Campus staat 3 weken op de campus van Universiteit Utrecht. Naast de vrije inloop is er een programma samengesteld met enkele workshops.

 • 13 nov 2018 tot en met 15 nov 2018

  Training Transits I

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS I voor CSIRT/CERT leden. Een inleidende training van 3 dagen over het opzetten en runnen van een CSIRT.

 • 19 nov 2018 tot en met 06 dec 2018

  Training Pentesting

  Bijeenkomst - In deze 3-daagse training leer je om zelf te pentesten: IT-beveiligingsrisico’s in webapplicaties vinden door het toepassen van hackingtechnieken en tooling. Tijdens de training oefen je in een oefenomgeving. Daarna kun je in je eigen organisatie een webapplicatie onderzoeken en testen op beveiligingsrisico's.

 • 19 nov 2018

  Kennissessie Microsoft

  Bijeenkomst - Gaat jouw instelling applicaties overzetten naar Microsoft Azure? Kom dan naar de kennissessie Microsoft op 19 november 2018 voor tips en een hands-on-ervaring!

 • 19 nov 2018

  Docententraining bij de MOOC 'Beter schrijven' voor studenten

  Bijeenkomst - Wil jij de schrijfvaardigheid van je studenten verbeteren? Kom dan naar deze gratis docententraining bij de MOOC 'Beter schrijven' voor studenten, ontwikkeld door HvA en UvA. Deze gratis online schrijfcursus is zeer geschikt voor onderwijs via het principe 'flipping the classroom'. In deze training maak je kennis met alle mogelijkheden van de MOOC.

 • 20 nov 2018

  Save Your Cyberself: Security & Privacy Awarenessdag

  Bijeenkomst - Wil je bij je eigen instelling een beveiligingsawarenesscampagne opzetten en kun je nog inspiratie gebruiken? Kom naar de eerste Save Your Cyberself Security & Privacy Awarenessdag! Je hoort ervaringen van andere instellingen en doet ideeën op voor je eigen campagne. De dag is bedoeld iedereen die bezig is met security- en privacyawareness.

 • 20 nov 2018

  Webinar Autorisatieregels: toegang tot diensten beperken

  Bijeenkomst - Met SURFconext Autorisatieregels kun je je gebruikers toestaan of weigeren een dienst te benaderen op basis van groepslidmaatschap, rol, afdeling of andere eigenschappen. Op 20 november 2018 hoor je in welke situaties dit zoal van pas komt en demonstreren we hoe makkelijk je zelf een autorisatieregel maakt.

 • 21 nov 2018

  Seminar Interactieve video, virtual reality en 360-gradenvideo in het onderwijs

  Bijeenkomst - Leren studenten beter met technologieën zoals (interactieve) 360-gradenvideo en virtual reality? In dit seminar delen diverse instellingen hun ervaringen. De vraag die centraal staat: wat de daadwerkelijke leereffecten in het onderwijs zijn. Wil je hier meer over weten, kom dan naar dit seminar. Ook kun je de toepassingen zelf uitproberen!

 • 23 nov 2018 tot en met 01 feb 2019

  Blended cursus Flipping the classroom

  Bijeenkomst - SURF start met een blended cursus die je meeneemt langs voorbeelden van flipped classrooms. Je krijgt inzicht in het organiseren ervan en het biedt je handvatten om een eerste plan van aanpak te maken om met flipped classrooms in jouw onderwijspraktijk aan de slag te gaan. Twee ervaren coaches begeleiden je gedurende de cursus.

 • 28 nov 2018

  Workshop: Data, lights, camera, action! Bewonderingswaardige wetenschappelijke visualisatie

  Bijeenkomst - Zou je graag 3D visualisaties willen maken die visueel aantrekkelijker zijn dan wat Paraview of Visit je kan bieden? Heb je een spectaculaire afbeelding nodig voor een subsidieaanvraag? Zou je graag een gave animatie maken waarbij je door je simulatiedata vliegt? Dan is deze workshop iets voor jou!

 • 28 nov 2018

  Duits-Nederlandse peer-to-peer visit onderwijsinnovatie

  Bijeenkomst - Wil jij samenwerkingsmogelijkheden met Duitsland verkennen en met een meer Europese blik kijken naar het werkveld onderwijsinnovatie met ICT? Meld je dan aan voor deze peer-to-peer visit van 15 collega’s uit het Duitse hoger onderwijs op 28 november. Je wordt gematcht met iemand met een vergelijkbaar profiel. De voertaal is Engels.

 • 29 nov 2018

  Seminar Van aanmelding tot zaal: onderwijs in de keten

  Bijeenkomst - Hoe zorg je er als onderwijsinstelling voor dat de wisselwerking tussen onderwijs en ondersteuning soepel verloopt? Hoe richt je een optimale keten in? Welke inrichtingsprincipes hebben een positieve invloed op de onderwijslogistiek? Dit komt aan bod tijdens de landelijke SIG Onderwijslogistiek-dag op 29 november. Schrijf je nu in!

 • 30 nov 2018

  Seminar Evidence-based onderwijsinnovatie met blended learning

  Bijeenkomst - Ben je betrokken bij het doen van onderzoek naar blended learning? Wil je graag weten waar je collega-onderzoekers mee bezig zijn, en wil je weten op welke onderzoeksonderwerpen er nog vragen liggen? Kom dan op vrijdag 30 november naar dit seminar 'Evidence-based onderwijsinnovatie met blended learning' van de SIG Blended learning.