Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 06 nov 2018

  Seminar Contractmanagement

  Bijeenkomst - Wil je meer van- en met andere instellingen leren over de inrichting van contractmanagement? Kom dan op 6 november naar het seminar Contractmanagement.

 • 08 nov 2018 tot en met 09 nov 2018

  Training Hybrid cloud

  Bijeenkomst - Op 8 en 9 november 2018 organiseert SURFacademy een tweedaagse cloudtraining. Naast theoretische kennis doe je ook hands-onervaring op met verschillende IaaS-platformen en softwaretools.

 • 08 nov 2018

  The Best TLS Training in the world

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met Feisty Duck op 5 en 8 november een TLS-training. Tijdens deze praktische training leer je hoe je je servers op een veilige manier kunt inrichten en hoe je encryptie kunt gebruiken voor webapplicaties.

 • 09 nov 2018

  Training Internet PKI in Depth

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert samen met Feisty Duck een training PKI (public key infrastructure) op 6 en 9 november. Tijdens deze training leer je de basis van en de theorie over PKI en hoe je deze in de praktijk implementeert en toepast.

 • 13 nov 2018 tot en met 15 nov 2018

  Training Transits I

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS I voor CSIRT/CERT leden. Een inleidende training van 3 dagen over het opzetten en runnen van een CSIRT.

 • 13 nov 2018

  Expertbijeenkomst Veilig en veelzijdig toetsen op mobiele apparaten

  Bijeenkomst - Wat is er nodig om op mobiele apparaten te toetsen met specifieke softwareapplicaties als SPSS, Mathlab en Sketchup? En hoe doe je dat veilig? De SIG Digitaal toetsen organiseert een expertbijeenkomst om gezamenlijk de mogelijkheden en ontwikkelingen in kaart te brengen.

 • 19 nov 2018 tot en met 06 dec 2018

  Training Pentesting

  Bijeenkomst - In deze 3-daagse training leer je om zelf te pentesten: IT-beveiligingsrisico’s in webapplicaties vinden door het toepassen van hackingtechnieken en tooling. Tijdens de training oefen je in een oefenomgeving. Daarna kun je in je eigen organisatie een webapplicatie onderzoeken en testen op beveiligingsrisico's.

 • 19 nov 2018

  Kennissessie Microsoft

  Bijeenkomst - Gaat jouw instelling applicaties overzetten naar Microsoft Azure? Kom dan naar de kennissessie Microsoft op 19 november 2018 voor tips en een hands-on-ervaring!

 • 19 nov 2018

  Docententraining bij de MOOC 'Beter schrijven' voor studenten

  Bijeenkomst - Wil jij de schrijfvaardigheid van je studenten verbeteren? Kom dan naar deze gratis docententraining bij de MOOC 'Beter schrijven' voor studenten, ontwikkeld door HvA en UvA. Deze gratis online schrijfcursus is zeer geschikt voor onderwijs via het principe 'flipping the classroom'. In deze training maak je kennis met alle mogelijkheden van de MOOC.

 • 21 nov 2018

  Seminar Interactieve video, virtual reality en 360-gradenvideo in het onderwijs

  Bijeenkomst - Leren studenten beter met technologieën zoals (interactieve) 360-gradenvideo en virtual reality? In dit seminar delen diverse instellingen hun ervaringen. De vraag die centraal staat: wat de daadwerkelijke leereffecten in het onderwijs zijn. Wil je hier meer over weten, kom dan naar dit seminar. Ook kun je de toepassingen zelf uitproberen!

 • 23 nov 2018 tot en met 01 feb 2019

  Blended cursus Flipping the classroom

  Bijeenkomst - SURF start met een blended cursus die je meeneemt langs voorbeelden van flipped classrooms. Je krijgt inzicht in het organiseren ervan en het biedt je handvatten om een eerste plan van aanpak te maken om met flipped classrooms in jouw onderwijspraktijk aan de slag te gaan. Twee ervaren coaches begeleiden je gedurende de cursus.

 • 28 nov 2018

  Workshop: Data, lights, camera, action! Bewonderingswaardige wetenschappelijke visualisatie

  Bijeenkomst - Zou je graag 3D visualisaties willen maken die visueel aantrekkelijker zijn dan wat Paraview of Visit je kan bieden? Heb je een spectaculaire afbeelding nodig voor een subsidieaanvraag? Zou je graag een gave animatie maken waarbij je door je simulatiedata vliegt? Dan is deze workshop iets voor jou!

 • 28 nov 2018

  Duits-Nederlandse peer-to-peer visit onderwijsinnovatie

  Bijeenkomst - Wil jij samenwerkingsmogelijkheden met Duitsland verkennen en met een meer Europese blik kijken naar het werkveld onderwijsinnovatie met ICT? Meld je dan aan voor deze peer-to-peer visit van 15 collega’s uit het Duitse hoger onderwijs op 28 november. Je wordt gematcht met iemand met een vergelijkbaar profiel. De voertaal is Engels.

 • 30 nov 2018

  Seminar Evidence-based onderwijsinnovatie met blended learning

  Bijeenkomst - Ben je betrokken bij het doen van onderzoek naar blended learning? Wil je graag weten waar je collega-onderzoekers mee bezig zijn, en wil je weten op welke onderzoeksonderwerpen er nog vragen liggen? Kom dan op vrijdag 30 november naar dit seminar 'Evidence-based onderwijsinnovatie met blended learning' van de SIG Blended learning.

 • 06 dec 2018

  Data-intensief onderzoek in de praktijk: een introductie

  Bijeenkomst - Altijd al willen weten wat data-intensief onderzoek betekent voor hogescholen, maar koudwatervrees om hiermee aan de slag te gaan? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden als voor onderzoekers de laptop niet meer volstaat? Kom dan naar de themamiddag Data-intensief onderzoek in de praktijk!