Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 04 okt 2018 tot en met 05 okt 2018

  Cybercrisisoefening OZON 2018

  Bijeenkomst - Is jouw instelling bestand tegen een cybercrisis? Na het succes van OZON 2016 organiseert SURF weer de grootschalige cybercrisisoefening OZON voor alle instellingen op 4 en 5 oktober 2018. Het hoofddoel van deze crisisoefening is om de weerbaarheid van instellingen in een cybercrisissituatie te vergroten.

 • 04 okt 2018

  Masterclass Research Support

  Bijeenkomst - Deze Masterclass belicht aspecten van onderzoeksondersteuning in de Research Data Life Cycle in een interactieve setting. Onderzoekers zijn aan het woord. Daarbij zijn er inspirerende keynotes van Karel Luyben en Ed Brinksma. 

 • 10 okt 2018

  Intervisiebijeenkomst Knelpunten bij het faciliteren van blended leren

  Bijeenkomst - Implementeren van blended leren gaat veelal niet zonder slag of stoot. Iedere instelling loopt daarbij tegen dingen aan. Deze knelpunten vormen het uitgangspunt van de intervisiebijeenkomst die de SIG Blended learning op 10 oktober organiseert. Wil jij jouw uitdaging in een kleine groep delen en bespreken? Meld je dan aan.

 • 11 okt 2018

  SURF Cloud Event 2018

  Bijeenkomst - Tijdens het SURF Cloud Event op 11 oktober hoor je alles over de laatste cloudtrends en -ontwikkelingen en blikken we samen vooruit op de toekomst. Daarnaast delen instellingen hun best practices.

 • 12 okt 2018

  SURF Life Science Seminar

  Bijeenkomst - Het SURF Life Science Seminar is dé plek waar je kennis uitwisselt over Intelligent Life Science machines, scalable infrastructures, cloud workspaces & data management. ICT-uitdagingen in de Life Sciences staan centraal!

 • 16 okt 2018 tot en met 01 nov 2018

  Workshop Van idee naar plan

  Bijeenkomst - Wil je een projectvoorstel indienen voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs 2019 en heb je nog weinig ervaring met het uitwerken van projectplannen? Tijdens de SURFacademy-workshops op 16 oktober en 1 november krijg je handvatten aangereikt voor het schrijven van je projectplan.

 • 22 okt 2018 tot en met 23 okt 2018

  Learning & Student Analytics Conference

  Bijeenkomst - Learning & Student Analytics Conference (LSAC) 2018 brengt onderzoekers, (inter)nationale beleidsmakers, onderwijs assistenten, studenten en werknemers bij elkaar om de laatste inzichten op het gebied van Learning Analytics te bespreken. Verder is het een platform dat stakeholders betrekt bij kritische gesprekken over dit onderwerp.

 • 28 okt 2018 tot en met 03 nov 2018

  Studiereis Educause 2018 in Denver

  Bijeenkomst - Van 28 oktober tot en met 3 november 2018 organiseert SURF weer een studiereis naar Educause 2018 in Denver. Met meer dan 700 sprekers en 300 sessies is dit de grootste conferentie in de Verenigde Staten op het gebied van het hoger onderwijs en ICT. Schrijf je uiterlijk 14 september in.

 • 29 okt 2018 tot en met 01 nov 2018

  IEEE eScience Conference

  Bijeenkomst - Wetenschap in een digitale wereld biedt nieuwe kansen en uitdagingen. IEEE eScience 2018 brengt toonaangevende internationale onderzoekers samen en biedt een platform voor digitale technologieën die het onderzoek vooruit helpen.

 • 29 okt 2018 tot en met 30 okt 2018

  Training Cloud governance

  Bijeenkomst - Weten hoe je grip houdt op de beveiliging, financiën en besturing van alle cloudservices die je organisatie afneemt? Kom naar de tweedaagse training Cloud governance op 29 en 30 oktober 2018.

 • 31 okt 2018

  Housingdag 2018

  Bijeenkomst - Op 31 oktober aanstaande staat de jaarlijkse housingdag weer op het programma. Een seminar waarin kennisdeling centraal staan. We staan stil bij trends in housing (zoals verduurzaming van datacentra) en alle uitdagingen die komen kijken bij het huisvesten van netwerkapparatuur. Het belooft een interessant programma te worden. Schrijf je nu in!

 • 01 nov 2018

  Workshop Van plan naar projectvoorstel

  Bijeenkomst - In deze SURFacademy-workshop op donderdag 1 november krijg je handvatten aangereikt om te komen tot een overtuigend en volledig projectvoorstel voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs. Dit is een vervolg op de workshop Van idee naar plan van 16 oktober.

 • 02 nov 2018

  SURF Research Bootcamp

  Bijeenkomst - Hogeschool Utrecht en SURF organiseren een SURF Research Bootcamp. Heb je je ooit afgevraagd hoe ICT jouw onderzoek een boost kan geven? Ontdek nieuwe mogelijkheden van High Performance Computing, Machine Learning, Statistics en Data Analytics met R om meer te doen met je data.

 • 05 nov 2018

  The Best TLS Training in the world

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met Feisty Duck op 5 en 8 november een TLS-training. Tijdens deze praktische training leer je hoe je je servers op een veilige manier kunt inrichten en hoe je encryptie kunt gebruiken voor webapplicaties.

 • 05 nov 2018

  Seminar VARR out! Virtual and Augmented Reality for Research

  Bijeenkomst - De Universiteit van Amsterdam en SURF brengen onderzoekers die Virtual Reality en Augmented Reality in hun onderzoek (willen) gebruiken, makers, en technologie van AR/VR bij elkaar op het seminar VARR out! De focus ligt op use cases en het verbeteren van samenwerking. Laat je verrassen door nieuwe inzichten. Zegt Mixed Reality je bijv. iets?