Axians, Protinus en Telindus winnaars aanbesteding Netwerkcomponenten

SURF heeft de aanbesteding Netwerkcomponenten 2020-2025 met zes deelnemende instellingen succesvol afgerond. Hierbij zijn voor een periode van vijf jaar overeenkomsten gesloten met Axians, Protinus IT en Telindus-ISIT. De opdracht vertegenwoordigt een omvang van 40 miljoen euro.

Aanbesteding netwercomponenten

Gunstige voorwaarden en mogelijkheden nieuwe leveranciers

De meerwaarde van deze aanbesteding was na afronding van het traject direct zichtbaar. De deelnemende instellingen maken gebruik van vastgestelde kortingspercentages en gunstige voorwaarden. Daarnaast hebben de drie leveranciers een verwerkersovereenkomst getekend. Hiermee was vooraf duidelijk onder welke voorwaarden de gegevens van instellingen worden verwerkt bij onderhoud en implementatie- en configuratiediensten.

De aanbesteding biedt ook mogelijkheden voor nieuwe leveranciers. Netwerkcomponenten met een geringe afhankelijkheid van de installed base kunnen door de deelnemende instellingen via een minicompetitie worden uitgevraagd. Op deze manier bouwen instellingen hun bestaande infrastructuur uit en wordt meer innovatie uit de markt gehaald.

Ook duurzaamheid maakt deel uit van deze aanbesteding. Zo wordt inzichtelijk gemaakt in hoeverre de afgevoerde netwerkcomponenten opnieuw ingezet of gerecycled worden en hoeveel CO2 hierbij wordt bespaard. Op deze manier wordt bewustwording bij zowel leveranciers als instellingen gecreëerd.

Puzzelen voor een passend eindresultaat

Arthur Verkaik is als inkoper vanuit SURF betrokken bij deze aanbesteding. ‘Er waren bij de voorbereiding van de aanbesteding zorgen bij instellingen. Zij hebben grote investeringen gedaan in netwerkcomponenten en waren bang dat zij nu gedwongen waren gebruik te moeten maken van een andere leverancier’. Toch was er ook de behoefte aan vernieuwing. ‘Aan de andere kant wilden de deelnemende instellingen innoveren en voldoende keuze hebben als een leverancier ergens niet in kan voorzien. Dat was een aardige puzzel, maar ik ben erg blij met het eindresultaat. We hebben aan beide verzoeken voldaan!’ 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op ons nieuwe portal Mijn SURFmarket (achter inlog).