Best practice noodstroom: Hogeschool Windesheim test ‘door het donker’

Het runnen van een stukje internet, wat komt daar allemaal bij kijken? Op circa 50 locaties in Nederland staat apparatuur van SURF, waar nog eens 200 locaties van afhankelijk zijn. In een videoserie delen we best practices rondom housing. Deze keer: noodstroom.

Video best practice noodstroom Hogeschool Windesheim

Videoserie housing

Dat er overal toegang is tot het internet is inmiddels vanzelfsprekend geworden. Het is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar wat gebeurt er op de achtergrond om te zorgen dat jij internet kunt (blijven) gebruiken? SURF neemt je in een videoserie mee in een aantal best practices rondom housing.

Afspraken over noodstroom

Op alle corelocaties van SURF in Nederland (circa 50 locaties) staat apparatuur, waar nog eens ruim 200 locaties van afhankelijk zijn. Zonder internet lopen een hoop processen in onze samenleving vast: geen e-mail, geen telefonie en geen Netflix… Om deze reden hebben we als SURF met alle corelocaties afspraken over, bijvoorbeeld, noodstroom. Iedere locatie geeft een minimale garantie van 8 uur uptime bij stroomuitval. Zo kunnen we alle aangesloten onderwijsinstellingen en onderzoekscentra blijven voorzien van een redundante internetverbinding, ook bij stroomuitval in een nabijgelegen gebied.

Hogeschool Windesheim test ‘door het donker’

Hogeschool Windesheim in Zwolle test de noodstroom faciliteiten iedere maand ‘door het donker’. Dit betekent dat zij de netstroom uitschakelt en kijkt of de noodstroomfaciliteiten in een ‘real world scenario’ ook echt (blijven) werken. Zo weet de hogeschool zeker dat als het erop aankomt alles blijft draaien als een zonnetje! Willem Hendrik ten Berge, infrastructuurspecialist bij het Windesheim, vertelt je erover in bovenstaande video.