SURFsecureID: beveilig je diensten extra met multi-factorauthenticatie

Met SURFsecureID beveilig je de toegang tot online diensten beter via multi-factorauthenticatie. De gebruiker logt in met een gebruikersnaam, wachtwoord én met een tweede factor: een sms, usb-sleutel, mobiele app (tiqr) of Microsoft token. SURFsecureID is uitermate geschikt voor diensten met gevoelige data en het voorkomen van account-misbruik.

hand raakt iPad aan

Beveilig de toegang tot online diensten met multi-factorauthenticatie

SURFsecureID is veilig, makkelijk én betrouwbaar. Lees meer over wat het jouw instelling kan bieden op het gebied van veilig inloggen.

Gevoelige data extra beveiligen

Tekening over beveiliging

We gebruiken steeds meer diensten met gevoelige data, bijvoorbeeld eHRM, cijferinvoersystemen, studentinformatiesystemen, applicaties met patentgevoelige onderzoeksdata of privacygevoelige patiëntinformatie. Voor deze diensten heb je sterkere vormen van login nodig dan gebruikersnaam/wachtwoord. Dit helpt je de beveiligingsrisico’s af te dekken.

Inloggen in 2 stappen

Met SURFsecureID voeg je aan inloggen een extra beveiligingsstap toe. Na controle van gebruikersnaam en wachtwoord, bevestig je je identiteit nog met een extra stap. Dit kan via sms, usb-sleutel (Yubikey), mobiele app (tiqr) of een Microsoft token. Pas daarna krijg je toegang. Zo zijn je diensten dubbel beveiligd: met iets wat de gebruiker weet én heeft. Dit extra authenticatiemiddel kun je bovendien voor meerdere diensten binnen en buiten je instelling gebruiken.

Hoog betrouwbaarheidsniveau

Illustratie van een vrouw met een document

SURFsecureID biedt je een hoger betrouwbaarheidsniveau dan andere oplossingen voor tweefactorauthenticatie. SURFsecureID controleert namelijk de identiteit van de gebruiker en de gekozen tweede factor, voordat je de dienst kan gebruiken. Andere oplossingen slaan deze controle over. SURFsecureID is hiermee meer in lijn met internationale standaarden en de beveiligingsrichtlijnen van de Nederlandse overheid en de EU.

Tarieven

De tarieven voor deze dienst vind je in de brochure SURF Diensten en tarieven (pdf).

Meer informatie