Bewaak realtime je internetdiensten met SURFopzichter

Met SURFopzichter bewaak je als ict-beheerder eenvoudig online en realtime de prestaties en beschikbaarheid van internetdiensten, zoals websites en mailfaciliteiten. Met deze online applicatie stel je eenvoudig checks en notificaties in, en kun je uitgebreide rapportages maken.

Man werkzaam in kantoor met collega op groot scherm en laptop

Bewaak realtime je internetdiensten met SURFopzichter

Met de online applicatie SURFopzichter kun je als ict-beheerder van je instelling eenvoudig internetdiensten realtime bewaken op onder andere beschikbaarheid en prestaties. Het gaat zowel om internetdiensten van je instelling als diensten die je instelling afneemt, zoals websites, mailfaciliteiten, webapplicaties en routers.

Diverse checks instellen

Je kunt checks instellen die waarschuwingen geven als een systeem niet (goed) functioneert en,  laten uitvoeren op verschillende typen netwerken en systemen, bijvoorbeeld HTTP, FTP, TCP, ICMP. Een check controleert het opgegeven systeem periodiek, met een in te stellen tijdsinterval.

Je kunt voor de checks notificaties via e-mail of sms instellen, bijvoorbeeld als een check het resultaat Kritiek geeft, of als het systeem weer goed werkt.

Rapportages

SURFopzichter bied je uitgebreide rapportages voor de beschikbaarheid en de prestaties van de diensten.

Gebaseerd op NAGIOS

SURFopzichter is gebaseerd op NAGIOS, een open-sourcemonitoringapplicatie. De meestgebruikte functionaliteiten daarvan zijn ondergebracht in de interface van SURFopzichter. Daarnaast wordt handmatig checks instellen in NAGIOS - grotendeels geautomatiseerd in SURFopzichter.

Voor wie is SURFopzichter bedoeld?

SURFopzichter is beschikbaar voor op SURF aangesloten instellingen. De instellingscontactpersoon kan SURFopzichter online aanvragen door contact op te nemen met SURF Klantsupport via klantsupport@surf.nl.

Tarieven

De tarieven voor deze dienst vind je in de brochure SURF Diensten en tarieven (pdf).

Meer informatie