Checklist videoproducties maken voor het onderwijs

Wil je een video of een kennisclip maken, maar weet je niet precies wat daarbij komt kijken en hoe je dit organiseert? Deze checklist geeft aan de hand van 4 productiefases tips en aandachtspunten voor het ontwikkelen en produceren van videomateriaal voor het onderwijs.

 

Lezers achter een scherm

Voor enthousiaste beginner tot ervaringsdeskundige

Voor het opstellen van checklist-videoproducties-voor-het-onderwijs_web.pdf (pdf) zijn praktijkervaringen verzameld tijdens een bijeenkomst van de special interest group Media & Education over videoproducties in het onderwijs. De tips en aandachtspunten zijn vooral bedoeld voor enthousiaste beginners, maar bieden ook de meer ervaren mensen inspiratie of handvatten voor een constructieve samenwerking.

Kenniscommunity (didactische) videotoepassingen in het onderwijs

Deze checklist is het resultaat van de samenwerking van twee projecten uit de stimuleringsregeling Open en online onderwijs, van de special interest group (SIG) Media & Education en van SURF. De special interest groep Media & Education is een open en actieve kenniscommunity die zich richt op (didactische) videotoepassingen binnen het hoger onderwijs. De SIG organiseert regelmatig bijeenkomsten over dit thema.