Cijfers en hoogtepunten SURFconext 2020

SURFconext is in 2020 weer flink gegroeid. Het totale aantal logins via de dienst kwam met ruim 215 miljoen 37% hoger uit dan in 2019. Ook het aantal unieke gebruikers steeg weer in 2020. Bekijk alle cijfers in de infographic, lees de best practices over de autorisatieregel-functionaliteit en bekijk de terugblik van What's Next @ SURFconext.

Een schema met daarin het overzicht van het aantal logins van 2016 t/m 2020

SURFconext: weer flink gegroeid

Met ruim 1.500 aangesloten diensten groeide SURFconext ook in 2020 sterk. In totaal konden gebruikers bij 328 nieuwe diensten inloggen met hun eigen instellingsaccount. Met ruim 6,7 miljoen inlogs in de eerste week van het collegejaar was er wederom een record.

SURFsecureID: meer dan 2 miljoen logins

Ook het gebruik van SURFsecureID steeg wederom sterk in 2020. Steeds meer instellingen en gebruikers maken gebruik van deze tweefactorauthenticatie-dienst om extra veilig in te kunnen loggen op diensten. In 2020 steeg het aantal gebruikers met 48% en kwam het totale aantal logins uit boven de 2 miljoen per kwartaal! Dat is een forse stijging ten opzichte van 2019, waarin we 880.767 logins  in het drukste kwartaal noteerden.

Bekijk de infographic
Cijfers SURFconext 2020

Best practices SURFconext Autorisatieregels

Met SURFconext Autorisatieregels kunnen instellingen toegang tot diensten fijnmazig inregelen. We maakten 3 best practices waarin verschillende instellingen vertellen hoe en waarvoor zij deze functionaliteit inzetten:

Wanneer SURFconext Autorisatieregels gebruiken?
Infographic SURFconext Autorisatieregels

Terugblik What's Next @ SURFconext 2020

Dagvoorzitter Remco Rutten interviewt Femke Morsch

Op 17 november 2020 vond de online editie plaats van What's Next @ SURFconext. Met daarin onder andere een SURFconext-update van Femke Morsch (productmanager SURFconext), een update van het eduID-project door Peter Clijsters (productmanager eduID), mooie keynotes van Esther Makaay (Signicat) en Jos Westerbeke (Erasmus Universiteit Rotterdam) en de lancering van de nieuwe dienst SURF Research Access Management.