Cijfers en hoogtepunten SURFconext in 2019

SURFconext is in 2019 weer flink gegroeid. Het totale aantal logins via de dienst kwam met 157 miljoen 33% hoger uit dan in 2018. Ook het aantal unieke gebruikers steeg weer in 2019. Bekijk alle cijfers in de infographic en luister naar podcast voor de hoogtepunten van SURFconext in 2019.

Studenten in bibliotheek achter computer

Opnieuw veel nieuwe diensten

Met ruim 1.000 aangesloten diensten groeide SURFconext afgelopen jaar sterk. In totaal konden gebruikers bij 180 nieuwe diensten inloggen met hun eigen instellingsaccount. Het aantal aangesloten service providers steeg in 2019 met ruim 20%. Met ruim 5,2 miljoen inlogs in de eerste week van het collegejaar was er opnieuw een record.

SURFsecureID

Ook het gebruik van SURFsecureID steeg sterk in 2019. Steeds meer instellingen en gebruikers maken gebruik van deze tweefactorauthenticatie-dienst om extra veilig in te kunnen loggen op diensten. In 2019 steeg het aantal gebruikers met ruim 77% en het totale aantal logins verdubbelde ten opzichte van een jaar eerder.

Bekijk de infographic
Cijfers SURFconext 2019

Hoogtepunten van 2019

De hoogtepunten van SURFconext in 2019 bespreken we in een podcast. Een greep uit de onderwerpen die daarin aan de orde komen zijn: de implementatie van de rolling updates, de aanpak van de kwetsbaarheid die aan het licht kwam tijdens een geplande security-audit en de mooie cijfers van het klanttevredenheidsonderzoek onder instellingen en service providers.

Wat staat er in 2020 op de agenda?

In de podcast blikken we ook kort vooruit naar 2020. We gaan onder meer aan de slag met API security en wat instellingen daar mee kunnen en willen. Ook willen we instellingen breder informeren over de mogelijkheden van SURFsecureID. Op innovatiegebied gaat er een grote pilot lopen met eduID en lanceren we de dienst SURF Research Accessmanagement, nu nog bekend als Science Collaboration Zone. En verder nodigen we je van harte uit bij het seminar What's Next @SURFconext 2020 op 7 april.