Kernactiviteiten van SURF

Onderwijs- en onderzoeksinstellingen werken binnen SURF samen om de kansen van digitalisering ten volle te benutten. Dat doen we door vraagbundeling en kennisdeling, maar ook door de best mogelijke digitale diensten te ontwikkelen en te leveren en vooral steeds te blijven innoveren.

Innovatie

Samen met instellingen, bedrijven en gebruikers experimenteren we met nieuwe technologieën, concepten en samenwerkingsvormen. Daarnaast fungeren we als proeftuin voor pilots om nieuwe toepassingen te testen in grote gebruikersgroepen. 

Lees meer over innovatie en SURF Open Innovation Lab

Dienstverlening

We zorgen dat gebruikers laagdrempelig toegang hebben tot hoogwaardige ICT-diensten: van grootschalige rekenkracht, dataopslag tot netwerkverbindingen en samenwerkingsinfrastructuren. 

Lees meer over de dienstverlening van SURF

Kennisdeling en -uitwisseling

Via onze community’s, publicaties, studiereizen en events delen we kennis. Kennis van SURF en van de instellingen. SURF is zo een expertisecentrum én ontmoetingsplaats.

Lees meer over kennis opdoen bij SURFacademy
Lees meer over kennisdelen in de special interest groups

Gezamenlijke inkoop

Daarnaast zorgen we voor de gezamenlijke inkoop, beheer en distributie van software, clouddiensten en content. Door vragen te bundelen kunnen we onderhandelen over betere voorwaarden. Innovatie, vraagbundeling en dienstverlening gaan hand in hand.

Lees meer over gezamenlijke inkoop