Werkmaatschappijen van SURF

SURF heeft zijn activiteiten ondergebracht bij 3 werkmaatschappijen: SURFmarket, SURFnet en SURFsara.

Binnen SURF worden gezamenlijke diensten ontwikkeld en aangeboden op basis van de (meer)jarenplannen. Deze plannen worden door de leden vastgesteld en goedgekeurd. Instellingen nemen een dienst af door het afsluiten van een dienstverleningsovereenkomst met de werkmaatschappij die de dienst verzorgt. 

SURFmarket

SURFmarket is de inkooporganisatie van SURF. SURFmarket zorgt dat instellingen tegen de best mogelijke voorwaarden software, clouddiensten en digitale content kunnen afnemen. Onderdeel van SURFmarket is de webwinkel SURFspot. SURFspot biedt medewerkers en studenten voordelige software en andere ICT-producten voor thuisgebruik.

Meer over de dienstverlening van SURFmarket

SURFnet

SURFnet biedt snelle netwerkverbindingen en eenvoudige en veilige toegang tot ICT-voorzieningen. Zo kunnen gebruikers in het onderwijs en onderzoek eenvoudig, betrouwbaar en grenzeloos (samen)werken.

Meer over de dienstverlening van SURFnet

SURFsara

SURFsara is het expertisecentrum voor high-performance computing (HPC-)diensten, datamanagement en -opslag, cloud, e-science-support en visualisatie. SURFsara levert ondersteuning aan geavanceerd onderzoek, waarbij (grootschalige) data een belangrijke rol spelen.

Meer over de dienstverlening van SURFsara