Coronavirus en SURF

SURF houdt de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. We volgen de adviezen van het RIVM rondom gezondheid en Buitenlandse Zaken wat betreft reisadviezen. Lees onze maatregelen om verspreiding van het virus te beperken en continuiteit van onze dienstverlening te waarborgen. - Laatste update: 8 september

Vrouw van achter gefotografeerd zitten op een bank met een mobiele telefoon in haar hand
laptop met afbeelding homepage Vraagbaak Online Oderwijs

Hoe zet je online onderwijs goed in?

Er is een grote vraag naar expertise en kennisdeling op het gebied van online onderwijs. Op Vraagbaak Online Onderwijs vind je vragen en antwoorden. Je kunt er ook zelf een bijdrage leveren.

SIG Media & Education - seminar over video

Videoconferencingtools

Doordat instellingen zijn gesloten en medewerkers, docenten en onderzoekers noodgedwongen thuis werken, is er een grote behoefte ontstaan om contact te houden met collega’s, studenten of medewerkers. Hierbij kunnen videoconferencing-diensten helpen.

Meisje achter laptop

Tools voor online onderwijs

Er zijn diverse tools beschikbaar om onderwijs online vorm te geven, maar welke tool zet je waarvoor in? En hoe zit het met de veiligheid en betrouwbaarheid van tools? Wij maakten een voorselectie voor je.

Close-up van netwerkkabels

Capaciteit SURF-netwerk

Hoewel veel studenten, onderzoekers en medewerkers thuis moeten werken, verwachten wij geen problemen voor de capaciteit van het netwerk. Om de stabiliteit van het netwerk zo goed mogelijk te garanderen, heeft SURF extra maatregelen genomen.

Vergaderende mensen conference room

SURF events geannuleerd t/m 1 september

Voor bijeenkomsten op de kantoren van SURF onderzoeken we de mogelijkheid om gebruik te maken van online webinars of videoconferentie. Deelnemers worden hier via mail over geïnformeerd.

Afbeelding van SURF kantoor, drie stoelen met de tekst op de achtergrond "Have a seat"

SURF-kantoren in Utrecht en Amsterdam beperkt toegankelijk

De kantoren in Amsterdam en Utrecht zijn open maar hebben een beperkte capaciteit om 1,5 meter afstand te kunnen handhaven. De kantoren zijn voornamelijk geopend voor medewerkers die willen vergaderen en/of elkaar en relaties willen ontmoeten. In de kantoren is op diverse manieren zichtbaar welke coronamaatregelen wij hebben getroffen om de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers zo goed mogelijk te garanderen.  

Op de hoogte blijven? Meld je nu aan voor SURF Nieuws.