Coronavirus en SURF

SURF houdt de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. We volgen de adviezen van het RIVM rondom gezondheid en Buitenlandse Zaken wat betreft reisadviezen. Lees onze maatregelen om verspreiding van het virus te beperken en continuiteit van onze dienstverlening te waarborgen. - Laatste update: 2 december

Vrouw van achter gefotografeerd zitten op een bank met een mobiele telefoon in haar hand

Videoconferencing

Instellingen zijn door Corona-maatregelen gesloten of maar beperkt geopend. Medewerkers, docenten en onderzoekers werken voor het grootste deel thuis. Er is daarom een grote behoefte aan online contact met collega’s, studenten of medewerkers. Videoconferencing-diensten (VC-diensten) maken dat mogelijk.

Microsoft

Veel instellingen beschikken over een campusbrede Microsoft Office-licentie, waarmee via Skype for Business en/of Teams kan worden video-vergaderd. Microsoft en SURF hebben ook een speciale Teams-omgeving ingericht die door diverse onderwijsgremia wordt gebruikt voor instellingsoverstijgend overleg. SURF en Microsoft hebben veelvuldig contact over deze dienstverlening en het waarborgen van voldoende capaciteit bij Microsoft en op het SURF-netwerk.

Als je instellingoverstijgend wilt overleggen, dan biedt SURF speciale online vergaderruimtes aan, via Microsoft Teams. Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan contact op met je SURF-relatiemanager.

Microsoft biedt extra ondersteuning bij gebruik en  SURF heeft tips en handleidingen gebundeld.

Cisco WebEx

Cisco en SURF hebben speciale afspraken gemaakt om Cisco WebEx in te kunnen zetten. Er zijn educatieve prijsafspraken gemaakt, en ook is er een verwerkersovereenkomst gesloten, zodat privacy en security goed zijn geregeld. Verder heeft SURF WebEx aan SURFconext gekoppeld voor single sign-on. Er is een dienstbeschrijving beschikbaar, inclusief gebruiksmogelijkheden. Ben je geïnteresseerd in Cisco Webex voor je instelling? Neem dan contact op met de SURF-relatiemanager van jullie instelling.

Zoom

SURF en Zoom hebben over security, privacy en andere voorwaarden duidelijke afspraken gemaakt. Hiervoor is een speciale verwerkersovereenkomst afgestemd. Wel gelden er enkele beperkingen over het gebruik van Zoom. Geïnteresseerde instellingen kunnen contact opnemen met de License Desk Software en Cloud. Meer informatie over Zoom, de voorwaarden en de verwerkersovereenkomst zijn te vinden op de speciale pagina van mijn SURFmarket.

Amazon: AWS Chime

De Amazon Web Services Chime-videoconferencedienst is beschikbaar als onderdeel van SURFcumulus. Chime valt onder de gebruikscondities, zoals die gelden via de overeenkomst tussen SURF en AWS reseller TI-Sparkle.

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van AWS Chime? Neem dan contact op met de Service Delivery Managers van het SURFcumulus-team.

Handleidingen

Gebruikers op onze instellingen hebben vragen hoe je videoconferencing kunt inzetten. We hebben daarom een speciale wiki-pagina ingericht waar we handleidingen, kennis en tips bundelen. Heb je dus vragen over videoconferencing op je eigen instelling, ga dan naar de wiki-pagina over VC-diensten.

Andere tips

Ben je benieuwd hoe creatief je collega’s van instellingen omgaan met de huidige beperkingen of ben je op zoek naar praktische handvatten? Op SURF communities hebben we een speciale vraagbaak ingericht: Online onderwijs vraagbaak. Neem dus snel een kijkje, of registreer je en deel jouw kennis!

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in één van de bovenstaande mogelijkheden? Neem dan contact op met je SURF-relatiemanager. Zij kunnen je verder helpen.