Cybersave Yourself: maak medewerkers en studenten bewust van internetgevaren

Wil je medewerkers en studenten beter bewust maken van internetgevaren? Gebruik dan Cybersave Yourself (CSY), een campagne waarmee je op een ludieke manier het bewustzijn van je medewerkers en studenten vergroot op het gebied van security en privacy. De campagne bestaat uit een website en een online toolkit met kant-en-klaar materiaal.

Cybersave Yourself - CEO-fraude

Cybersecuritymaand

Naast je techniek op orde hebben, is awareness een belangrijk onderdeel van het voorkomen van securityincidenten. Oktober is Cybersecurity-awarenessmaand. Deze hele maand vragen diverse organisaties, wereldwijd, aandacht voor cybersecurity(awareness). Ook SURF doet hier aan mee.

Awareness belangrijk in het voorkomen incidenten

Het aantal security-incidenten in onderwijs en onderzoek - en in andere sectoren -  nemen helaas almaar toe. Veel incidenten zijn gerelateerd aan handelingen van medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan klikken op een phishing e-mail, een harde schijf met onderzoeksgegevens verliezen, in een gevoelige mail per ongeluk alle ontvangers in de cc zetten in plaats van bcc. Hoe bewust studenten en medewerkers ict-middelen gebruiken is dus belangrijk: de risico’s zijn groot en er rust daardoor ook een grotere verantwoordelijkheid op gebruikers om goed om te gaan met de ict-voorzieningen. Daarom vinden we het als SURF belangrijk om de hele maand oktober extra aandacht te besteden aan cybersecurity(awareness).

Wat kun je verwachten?

De hele maand oktober deelt SURF op socials (X en LinkedIn met #CyberSecMonth) tips, blogs en andere content op het gebied van cybersecurity. Het doel is om instellingen handvatten te bieden, kennis en tips te delen die zij kunnen gebruiken bij het nadenken over cybersecurity(awareness). Dat doen we aan de hand van 3 thema's:

  • Awareness en trends
  • Preventie cybercrime
  • Eerste hulp bij cybercrime

Security Expertise Centrum: alle content en activiteiten van de cybersecuritymaand overzichtelijk bij elkaar

Op het SURF Security Expertise Centrum vind je alle tips, publicaties, video’s en interviews overzichtelijk bij elkaar verdeeld over de 3 thema’s.

We vullen de content gedurende maand aan. Het is bedoeld voor security- en privacyspecialisten die binnen hun instelling verantwoordelijk zijn voor security en privacy awareness.

Overzicht events cybersecuritymaand

Ook vind je op de website van het Security Expertise Centrum een overzicht van alle bijeenkomsten, trainingen en webinars die je deze maand kunt volgen.

Ga naar de website van het Security Expertise Centrum