Daphne Riksen Schrijfprijs

SURF organiseert de Daphne Riksen Schrijfprijs om te stimuleren dat er beter over techniek, innovatie en onderwijs wordt geschreven. Het is voor iedereen die in het onderwijs werkt, studeert of erover wil meepraten. Het thema voor 2019 is ‘Help! De pc is slimmer dan de docent!’ De winnaars zijn bekend.

Banner Daphne Riksen Schrijfprijs
Winnaars Daphne Riksen Schrijfprijs 2019

Vlnr: Christien Bok, Elyn Doornenbal, Erik van Soest, Hans Brouwer, Ria Jacobi en Avital Lievendag.

Winnaars Daphne Riksen Schrijfprijs 2019

Op 10 oktober zijn de prijswinnaars van de Daphne Riksen Schrijfprijs 2019 bekend gemaakt. Erik van Soest, docent bij Saxion Hogeschool Deventer was de winnaar. Elyn Doornenbal (HU) en Ria Jacobi (InHolland) wonnen de 2e en 3e prijs. Gefeliciteerd!

Thema van dit jaar: Help! De pc is slimmer dan de docent

Er waren 25 inzendingen vanuit het hele land: van Deventer tot Leiden, van Groningen tot zelfs uit België. De inzenders hadden diverse achtergronden docent, student, beleidsmedewerker, moeder, software ontwikkelaar, receptionist, basisschool leerkracht, instructional designer, zefstandige.

De jury heeft de bijdragen met interesse gelezen. Er zaten interessante gedachtengangen bij de inzendingen. Het schrijven van een essay veronderstelt een goed opbouw van het essay, met een kop en een staart. Een tekst over complexe materie hoeft niet moeilijk leesbaar te zijn. Sterker nog, hoe ingewikkelder de tekst, hoe meer lezers afhaken. Het is een kunst om een verhaal makkelijk leesbaar en begrijpelijk voor anderen te maken. De jury dankt alle inzenders voor hun bijdragen.

Over de schrijfprijs

Om te stimuleren dat er beter over techniek, innovatie en onderwijs wordt geschreven, organiseerde SURF de Daphne Riksen Schrijfprijs. Daphne, de naamgeefster van deze prijs, wist op heldere en aantrekkelijke manier over ingewikkelde materie te schrijven. Niet alleen omdat ze met dat talent geboren was, maar vooral omdat ze veel oefende in het scherpen van de pen.

De jury

De deskundige jury bestaat uit Christien Bok, Avital Lievendag en Hans Brouwer. Zij kiezen de beste teksten uit alle inzendingen. Lees meer over de jury.

Meer informatie