Jury Daphne Riksen Schrijfprijs

De jury van de Daphne Riksen Schrijfprijs bestaat uit Christien Bok, Avital Lievendag en Hans Brouwer. Zij kiezen de beste teksten uit alle inzendingen.

Christien Bok (voorzitter)

Christien Bok is impulsmanager onderwijsvernieuwing bij SURF. 'De toekomst overkomt ons niet' is een van haar motto's waarmee zij zich enthousiast voor innovatie met ICT in het hoger onderwijs en mbo inzet. Ook houdt zij zich nadrukkelijk bezig met internationale ontwikkelingen op het gebied van onderwijsinnovatie en de impact daarvan op het  Nederlandse onderwijs. Als neerlandica van huis uit weet Christien hoe taal een essentiële rol speelt in de communicatie tussen mensen.

Wat vindt Christien belangrijk bij een goed essay?

Een goed essay behandelt een verrassend en vernieuwend onderwerp en weet ook de menselijke maat goed te verwoorden.

Avital Lievendag

Avital Lievendag is sinds 2003 werkzaam in de wetenschapscommunicatie. Vanaf 2014 werkt zij voor onder meer de discipline Informatica binnen de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Zij is ook aanspreekpunt voor communicatie binnen Informatica Platform Nederland (IPN). Zij was 4 keer betrokken bij de organisatie van ICT.OPEN, het event voor ICT-onderzoek in Nederland. Ze is ook redactielid en bladmanager van I/O magazine, het kwartaalblad van IPN.

Waar legt Avital de nadruk op?

Avital zal er vooral op letten of de schrijver erin slaagt complexe materie helder en laagdrempelig over te brengen. Is jouw tekst makkelijk leesbaar en begrijpelijk voor anderen?

Hans Brouwer

Hans Brouwer is, na een studie toegepaste natuurkunde in Delft en enkele jaren Philips, ASM en een grote IC-startup ES2, sinds 1992 ondernemer. Hij is gespecialiseerd in het opzetten van high-tech ondernemingen en complexe (vaak op natuurkunde gebaseerde) technologieën. Hij probeert voor deze technologieën de markt te vinden of te ontwikkelen en zo maatschappelijk relevant te maken. Daphne Riksen was zijn levenspartner.

Waar let Hans op?

Hans kijkt vooral naar de opbouw van het verhaal en of daar een duidelijke stellingname en visie van de schrijver uit volgt.