Daphne Riksen Schrijfprijs

Doe mee met de Daphne Riksen Schrijfprijs voor de beste essays over techniek, innovatie en onderwijs. SURF organiseert deze wedstrijd voor iedereen die in het onderwijs werkt, studeert of erover wil meepraten. Schrijf een essay over het thema: ‘Help! De pc is slimmer dan de docent!’ De deadline is 15 september en de hoofdprijs 2.000 euro.

Banner Daphne Riksen Schrijfprijs

Over Daphne Riksen

Daphne Riksen blonk uit in heldere taal en schreef vlotte teksten die duidelijk en prettig te lezen waren. De sprankelende journaliste uit Maarssen maakte ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk en toegankelijk.

Door veel te oefenen en open te staan voor feedback van anderen, leerde ze het ambacht van schrijven. Die schrijfvaardigheid combineerde ze heel effectief met andere kwaliteiten: nieuwsgierigheid, methodische voorbereiding, weten waar je het over hebt en op een hoog niveau over de inhoud kunnen nadenken.

Daphne heeft veel bijgedragen aan duidelijke communicatie tijdens de vele jaren dat ze bij SURF betrokken was. Ze was begaan met anderen en oprecht geïnteresseerd. Sprankelend en warm in haar omgang met anderen, op zowel professioneel en persoonlijk vlak.

Ter nagedachtenis aan Daphne (1959-2018) is in 2019 de Daphne Riksen Schrijfprijs opgericht.

Foto van Daphne Riksen