Daphne Riksen Schrijfprijs

SURF organiseert de Daphne Riksen Schrijfprijs om te stimuleren dat er beter over techniek, innovatie en onderwijs wordt geschreven. Doe mee als je in het onderwijs werkt, studeert of erover wilt meepraten. Het thema voor 2020 is ‘Hoe corona het onderwijs verandert. Wat is jouw verhaal?’ Schrijf mee en lever je essay uiterlijk 31 december 2020 in.

Banner Daphne Riksen Schrijfprijs 2020 met foto

Doe mee met de Daphne Riksen Schrijfprijs voor de beste essays over techniek, innovatie en onderwijs. SURF organiseert deze wedstrijd voor iedereen die onderwijs krijgt of geeft, werkt of erover wil meepraten.

Hoe corona het onderwijs verandert. Wat is jouw verhaal?

Het thema van 2020 is Hoe corona het onderwijs verandert. Wat is jouw verhaal?

We hebben gekozen voor een actueel onderwerp dat veel mensen raakt en waar veel verschillende invalshoeken voor zijn. Praat mee en schrijf je eigen ervaringen op in een essay waar je een eigen titel voor verzint. Misschien word jij wel de winnaar van de Daphne Riksen Schrijfprijs 2020! De hoofdprijs is 500 euro. En natuurlijk komen de beste verhalen op surf.nl te staan.

Je kunt je essay uiterlijk 31 december 2020 inleveren. Op de aanmeldpagina lees je meer over het verloop van de prijs en hoe je je aanmeldt.

Een goed geschreven verhaal heeft impact

Een tekst over complexe materie hoeft niet moeilijk leesbaar te zijn. Sterker nog, hoe ingewikkelder de tekst, hoe meer lezers afhaken. Het is een kunst om een verhaal makkelijk leesbaar en begrijpelijk voor anderen te maken. Om te stimuleren dat er beter over techniek, innovatie en onderwijs wordt geschreven, organiseert SURF de Daphne Riksen Schrijfprijs. Daphne, de naamgeefster van deze prijs, wist op heldere en aantrekkelijke manier over ingewikkelde materie te schrijven. Niet alleen omdat ze met dat talent geboren was, maar vooral omdat ze veel oefende in het scherpen van de pen. Lees meer over Daphne Riksen.

Heb je hulp nodig? MOOC Beter schrijven

Wil je je schrijfvaardigheden opfrissen, volg dan de MOOC Beter schrijven in het hoger onderwijs. De MOOC, ontwikkeld door Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van Amsterdam, bestaat uit 6 modules. Je kunt ze allemaal volgen of je kiest eruit wat je nodig hebt. Gratis door iedereen te volgen!

De jury

Een deskundige jury onder voorzitterschap van Christien Bok (Onderwijsinnovatie SURF) kiest de beste teksten uit alle inzendingen. De jury bestaat verder uit tech-entrepreneur Hans Brouwer en innovatiejournalist Amanda Verdonk. Lees hier meer over de jury.