Data Ingest Service: uploaden van veel data naar SURF

Onze Data Ingest Service is bedoeld voor onderzoekers die grote hoeveelheden data bij SURF willen opslaan of analyseren. Deze dienst is handig als je zelf niet over voldoende bandbreedte beschikt of als jouw data opgeslagen zijn op een aantal externe harde schijven.

Twee onderzoekers samen achter computer kijken naar data

Data uploaden via harde schijven

De Data Ingest Service is een dienst die jou helpt data te uploaden naar SURF. Voor deze dienst beschikken wij over een apparaat waarin maximaal 45 harde schijven geplaatst kunnen worden. Dit apparaat staat op onze locatie in Amsterdam. Vanuit dit apparaat kunnen we gemakkelijk data overbrengen naar de (opslag)systemen van SURF.

Voor wie?

Veel onderzoeksprojecten werken met technologieën waarbij instrumenten grote hoeveelheden data creëren. Bijvoorbeeld de instrumenten waarmee genoomsequenties worden bepaald. Deze projecten leveren vaak data aan op disk. Deze disks kunnen wij uitlezen met behulp van onze Data Ingest Service. Dat geldt ook voor andere gegevens die je op harddisks hebt staan en die je wil overbrengen naar de reken- en opslagfaciliteiten van SURF.

Bekijk het praktijkvoorbeeld van IMARES: akoestische data over de haringstand 

Ondersteuning

Wij stellen je graag in staat om jouw data zo efficiënt mogelijk over te brengen naar de reken- en opslagfaciliteiten van SURF. We nemen je daarbij zo veel mogelijk werk uit handen. Problemen met het uploaden van data lossen onze medewerkers zo goed mogelijk voor je op.

Helpdesk

Onze helpdesk is bereikbaar per telefoon of e-mail. Ook kun je een afspraak maken met een van onze medewerkers. Je kunt je vragen of problemen doorgeven via onze helpdesk of telefonisch op 020-8001400. De helpdesk is bereikbaar tijdens kantooruren (9.00–17.00 uur).

Voor specifieke vragen of uitdagingen op het gebied van dataopslag kun je terecht bij onze consultancydienst.

Aanvullende diensten

Onderzoeksdata opslaan

Cartesius is verbonden met ons Data Archive. Dit archief biedt je uitgebreide mogelijkheden om je onderzoeksdata veilig en langdurig op te slaan. Je kunt Persistent Identifiers toewijzen aan de hier opgeslagen data. 

Consultancy

Onze adviseurs geven je graag advies over het verbeteren van je performance op Cartesius. Zij kunnen je bijvoorbeeld helpen met het optimaliseren van je applicaties en het parallelliseren van je software voor een snellere verwerking. Afhankelijk van de omvang en de complexiteit van je vraag kunnen onze consultants je een voorstel op maat doen.