SURFinternet: een snelle, betrouwbare internetverbinding

SURFinternet biedt het Nederlandse onderwijs en onderzoek een snellere, betrouwbare internetverbinding, van 1 tot 100 Gigabit per seconde. Met SURFinternet zijn alle gebruikers van de onderwijs- en onderzoekscommunity's met elkaar verbonden, en kunnen zij nationaal en internationaal samenwerken.

onderzoekers zoeken in data gegevens uit

Derden aansluiten op het SURF-netwerk

Als je instelling op het SURF-netwerk aangesloten is, kun je derde partijen onder bepaalde voorwaarden aanmelden voor gebruik van de dienst SURFinternet. Deze derde partijen beschikken dan alleen over een netwerkverbinding via SURF, niet over aanvullende SURF-diensten. 

Wie komt in aanmerking als derde partij?

Als je bent aangesloten op het SURF-netwerk, kun je een derde partij aanmelden voor het gebruik van SURFinternet-dienstverlening. De derde partij moet hierbij aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De derde is een rechtspersoon.
  • Het netwerk van de derde wordt beheerd door de op het SURF-netwerk aangesloten instelling.
  • De personeelsomvang van de derde is kleiner dan 100 fulltime werknemers.
  • De derde behoort tot de SURF-doelgroep of de derde is een: 
    • samenwerkingspartner in onderzoek en ontwikkeling van de op het SURF-netwerk aangesloten instelling, of
    • samenwerkingspartner in bedrijfsvoering van de op het SURF-netwerk aangesloten instelling.

Lees  de exacte voorwaarden voor het aansluiten van derden op het SURF-netwerk (pdf)

Alleen netwerkaansluiting, geen aanvullende diensten

Een derde partij die aangesloten wordt op het SURF-netwerk, krijgt geen gebruiksovereenkomst. Dit houdt in dat de derde partij alleen de netwerkaansluiting van SURFinternet krijgt. Deze partij heeft dus geen beschikking over aanvullende diensten zoals SURFconext of SURFdomeinen.

Als de derde partij tot de SURF-doelgroep behoort en wel wil beschikken over aanvullende infrastructuurdienstverlening van SURF, dan kan deze partij ook direct op het SURF-netwerk aansluiten.

Derde partij aanmelden

Ben je aangesloten op het SURF-netwerk en wil je een derde partij gebruik laten maken van SURFinternet? Mail dan naar SURF Klantsupport, via klantsupport@surf.nl. Hoe de aanmelding precies in zijn werk gaat, lees je in de aanmeldprocedure voor derdenverkeer (pdf).

Tarieven

De tarieven die we aan je instelling in rekening brengen voor elke derde, vind je in de brochure SURF Diensten en tarieven (pdf). Jij kunt deze kosten doorberekenen aan de derden.