Auteursrechten.nl

Eén centrale plek voor informatie over auteursrechtelijke kwesties

Auteursrechten.nl biedt je één centrale plek waar je terecht kunt voor betrouwbare informatie over auteursrechtelijke kwesties en bijbehorende wet- en regelgeving. Medewerkers, docenten, studenten en onderzoekers uit het onderwijs vinden hier juridische informatie, praktische hulpmiddelen en tools.

Auteursrechten.nl in het kort

  • Actuele juridische informatie
  • Duidelijke toelichting op belangrijke aspecten van het auteursrecht
  • Praktische hulpmiddelen en tools
  • Onafhankelijk van uitgevers en stichtingen

Auteursrecht in het onderwijs

Of het nu gaat om een citaat in een artikel, het inzetten van video’s tijdens een college of het plaatsen van een scriptie in een databank: vrijwel iedereen in het onderwijs krijgt te maken met wet- en regelgeving op het gebied van auteursrecht. Niet iedereen is zich bewust van de rechten die berusten op het materiaal dat zij gebruiken.

Praktische informatie

Op auteursrechten.nl kunnen docenten, studenten, onderzoekers en medewerkers van instellingen terecht voor praktische informatie over auteursrechtelijke kwesties in het onderwijs. Met meer dan 90 vragen en antwoorden uit de praktijk, kennisclips, vuistregels en andere hulpmiddelen zoals de AV-contractentool, biedt auteursrechten.nl ondersteuning aan iedereen die gebruik en hergebruik goed wil regelen.

Voor en door het onderwijs

Auteursrechten.nl is door SURF in samenwerking met het NAI-hbo ontwikkeld. De site wordt geactualiseerd en doorontwikkeld door SURF en een redactie van een afvaardiging van auteursrechteninformatiepunten uit zowel het HBO als het WO. Bezoekers kunnen hun vragen, opmerkingen en suggesties insturen via de contactpagina op de website.

De APA-richtlijnen: een praktische handleiding

In samenwerking met SURF en met toestemming van de American Psychological Association heeft de Werkgroep APA de handleiding ‘De APA-richtlijnen uitgelegd, een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs’ samengesteld. Op auteursrechten.nl/apa is deze handleiding gratis te downloaden. Hier vind je ook kennisclips, veelgestelde vragen en blogs over de APA-richtlijnen.

Deze dienst zit in het kernpakket van SURFmarket.

Laatste wijziging op 06 nov 2018