AV-contractentool

Tool voor het opstellen van contracten bij audiovisuele producties

De AV-contractentool helpt onderzoekers, docenten, medewerkers en studenten met het opstellen van contracten bij gebruik van audiovisuele middelen. In deze contracten leg je afspraken vast over de verspreiding en het gebruik van video’s en foto’s.

De AV-contractentool in het kort

  • Speciaal ontwikkeld voor het onderwijs
  • Gericht op producenten van audiovisueel materiaal
  • Het eenvoudig regelen van afspraken rondom auteursrecht

Modelcontract voor het gebruik van audiovisuele middelen

Met de AV-contractentool kun je op eenvoudige wijze voor elke audiovisuele productie een reeks op elkaar afgestemde modelcontracten maken. Hierin regel je ook afspraken over het latere gebruik en verspreiding van het materiaal. De tool helpt met het bepalen van het doel van een audiovisuele productie en het maken van bijbehorende afspraken. Ook stel je met de tool vast wie de productie mag bekijken en gebruiken en waar, hoe en op welke manier dit gebeurd.   

Speciaal ontwikkeld voor het onderwijs

De AV-contractentool is door SURF speciaal ontwikkeld voor het onderwijs. De tool is zowel te benaderen via auteursrechten.nl als rechtstreeks via avcontractentool.nl. De tool is onafhankelijk van uitgevers, stichtingen en andere belanghebbenden ontwikkeld, gecheckt door een jurist en vrij van reclame.

Auteursrecht in het onderwijs

Wil je meer weten over auteursrechten en de auteurswet? De website auteursrechten.nl biedt praktische informatie over auteursrechtelijke kwesties in het onderwijs, zoals 90 vragen en antwoorden uit de praktijk, kennisclips, vuistregels en andere hulpmiddelen.

Deze dienst zit in het kernpakket van SURFmarket.

Laatste wijziging op 18 jul 2018