Collaboratorium

Het Collaboratorium combineert een vergader- en presentatieruimte met state-of-the-art visualisatiefaciliteiten met onder andere een video wall met 4x2 Full-HD schermen (totale resolutie meer dan 16 megapixel). De ruimte is geschikt voor de visuele interpretatie van complexe onderzoekdata, presentaties, brainstormsessies en videoconferencing.

Optimale visualisatie en presentatie

Het Collaboratorium is een ruimte die is ingericht om visualisatie en presentatie optimaal mogelijk te maken. De ruimte nodigt uit tot samenwerking en communicatie tussen onderzoekers vanuit de wetenschap, overheid en het bedrijfsleven. De ruimte beschikt over een video wall die is uitgerust met 4x2 Full-HD schermen met een totale resolutie van ruim 16 megapixel. Het Collaboratorium is bij uitstek geschikt voor de visuele interpretatie van complexe onderzoekdata, multidisciplinaire vergaderingen, presentaties, brainstormsessies en videoconferencing.

Uitstekende faciliteiten

Het Collaboratorium is bovendien een vergaderruimte met uitstekende faciliteiten voor uitwisseling, presentatie en communicatie met collega’s. De ruimte heeft de volgende kenmerken:

  • een hoge-resolutie video wall met een multi-touch interactie
  • de mogelijkheid om presentaties van verschillende devices (bijvoorbeeld laptop of tablet) gelijktijdig (naast elkaar) te tonen
  • video-conferencing, zowel 1-op-1 als groepspresentaties, en de mogelijkheid om externe partijen (maximaal 3) op het Collaboratorium te laten inbellen
  • 3D-projecties
  • eenvoudige en transparante bediening
  • snelle netwerkverbinding met de rekenfaciliteiten en het visualisatiecluster bij SURFsara, evenals snelle verbindingen met externe partijen
  • ondersteuning door visualisatiespecialisten.

Koppeling met de Visualisatiedienst

Het Collaboratorium staat in verbinding met het remote visualisatiecluster van SURFsara. Dat maakt het mogelijk om gebruik te maken van de Visualisatiedienst. Gebruikers kunnen hoge-resolutie visualisaties vanuit deze dienst tonen in het Collaboratorium.

Beschikbaarheid van het Collaboratorium

Het Collaboratorium is ondergebracht in het gebouw SURF Science Park in Amsterdam. De ruimte is geschikt voor groepen van maximaal 10 personen. Het Collaboratorium is beschikbaar tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur).

Wil je gebruik maken van het Collaboratorium? Bekijk dan de beschikbaarheid in de agenda van het Collaboratorium.

Ondersteuning

Als gebruiker van het Collaboratorium kan je altijd een beroep doen op onze ondersteuning. We kunnen bijvoorbeeld helpen bij de bediening van het Collaboratorium, de technische mogelijkheden en instellingen en bij het opzetten van netwerkverbindingen. Algemene informatie over de bediening is ook te vinden in de (Engelstalige) gebruikershandleiding. Voor speciale doeleinden of gebruikersgroepen kunnen we software installeren.

Helpdesk

Onze helpdesk is bereikbaar per telefoon of e-mail, maar persoonlijk contact is ook mogelijk. Je kan vragen of problemen doorgeven via helpdesk@surfsara.nl of telefonisch op +31-208001400. De helpdesk is bereikbaar tijdens kantooruren (9.00–17.00 uur).

Contact

Wil je meer informatie of het Collaboratorium boeken? Neem dan contact met ons op via info@surfsara.nl.

Meer (technische) informatie over het gebruik vind je onder de gebruiksinformatie. Neem voor overige vragen contact met ons op via collaboratorium@surfsara.nl.

Laatste wijziging op 17 jan 2017