Content

Tegen gunstige voorwaarden toegang tot content

(Wetenschappelijke) tijdschriften en databases die van belang zijn voor onderwijs en onderzoek worden uitgegeven door (inter)nationale uitgevers. SURFmarket sluit overeenkomsten met de uitgevers, waardoor instellingen tegen gunstige voorwaarden toegang krijgen tot deze content.

Onderhandeling in opdracht van bibliotheken

SURFmarket onderhandelt met de uitgevers in opdracht van UKB (het consortium van de 13 Nederlandse universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek) en SHB (het Samenwerkingsverband Hogeschool Bibliotheken). Het aanbod is zowel beschikbaar voor leden van SHB en UKB, als voor instellingen die niet zijn aangesloten bij een van deze twee consortia.

Uitgebreid assortiment

Om aan de wensen van onderzoeksinstituten, universiteitsbibliotheken en andere afnemers tegemoet te komen, zorgt SURFmarket voor een uiteenlopend aanbod. Momenteel kunnen bibliotheken licenties afsluiten voor content van grote internationale uitgevers als Elsevier, John Wiley & Sons ltd., Sdu Uitgevers en Springer. Maar ook specialistische Nederlandstalige databases op bijvoorbeeld medisch of juridisch vlak zijn beschikbaar.

Belangen optimaal behartigd

Regelmatig heeft SURFmarket contact met de consortia van bibliotheken. Daardoor kunnen we zo goed mogelijk tegemoet komen aan de wensen van het onderwijs. We maken zo scherp mogelijke afspraken met uitgevers, met zo gunstig mogelijke voorwaarden. Die afspraken leggen we vast in zogenoemde bemiddelingsovereenkomsten.

Aansluiten bij SURFmarket

Nog niet aangesloten bij SURFmarket?

Neem contact op:

License Desk Content

  • +31-887873702
  • Dit e-mailadres is afgeschermd. Activeer JavaScript om het te zien.
Laatste wijziging op 01 nov 2017