Content

Tegen gunstige voorwaarden toegang tot content

(Wetenschappelijke) tijdschriften en databases die van belang zijn voor onderwijs en onderzoek worden uitgegeven door (inter)nationale uitgevers. SURFmarket sluit overeenkomsten met deze uitgevers, waardoor je tegen gunstige voorwaarden toegang krijgt tot deze content.

Onderhandeling in opdracht van bibliotheken

SURFmarket onderhandelt met de uitgevers in opdracht van UKB (het consortium van de 13 Nederlandse universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek) en SHB (het Samenwerkingsverband Hogeschool Bibliotheken). Het aanbod is zowel beschikbaar voor leden van SHB en UKB, als voor instellingen die niet zijn aangesloten bij een van deze 2 consortia.

Uitgebreid assortiment

Om aan de wensen van onderzoeksinstituten, universiteitsbibliotheken en andere afnemers tegemoet te komen, zorgt SURFmarket voor een uiteenlopend aanbod. Momenteel kunnen bibliotheken licenties afsluiten voor content van grote internationale uitgevers als Elsevier, John Wiley en SpringerNature, maar ook van kleinere nationale en internationale uitgevers. Ook specialistische Nederlandstalige databases op bijvoorbeeld medisch, economisch of juridisch vlak zijn beschikbaar.

Belangen optimaal behartigd

Regelmatig heeft SURFmarket contact met de consortia van bibliotheken. Daardoor kunnen we zo goed mogelijk tegemoet komen aan de wensen van het onderwijs. We maken zo scherp mogelijke afspraken met uitgevers, met zo gunstig mogelijke voorwaarden. Die afspraken leggen we vast in zogenoemde bemiddelingsovereenkomsten. Zo is in de afgelopen jaren het recht om te publiceren in Open Access afgekocht in een aantal belangrijke overeenkomsten.

Aansluiten bij SURFmarket

Nog niet aangesloten bij SURFmarket?

Laatste wijziging op 08 mrt 2018