Data Ingest Service

De Data Ingest Service is een dienst van SURFsara voor onderzoekers die grote hoeveelheden data bij SURFsara willen opslaan of analyseren. De dienst is handig voor gebruikers die zelf niet over voldoende bandbreedte beschikken of die hun data hebben opgeslagen op een aantal externe harde schijven.

Data uploaden via harde schijven

De Data Ingest Service is een dienst die gebruikers helpt data te uploaden naar SURFsara. Voor deze dienst beschikt SURFsara over een apparaat waarin maximaal 45 harde schijven geplaatst kunnen worden. Dit apparaat staat op locatie bij SURFsara. Vanuit dit apparaat kunnen we gemakkelijk data overbrengen naar de overige (opslag)systemen van SURFsara.

Ondersteuning

Wij stellen u graag in staat om uw data zo efficiënt mogelijk over te brengen naar de reken- en opslagfaciliteiten van SURFsara. We nemen u daarbij zo veel mogelijk werk uit handen. Problemen met het uploaden van data lossen onze medewerkers zelf zo goed mogelijk op.

Helpdesk

Onze helpdesk is bereikbaar per telefoon of e-mail. Ook kunt u een afspraak maken met een van onze medewerkers. U kunt uw vragen of problemen doorgeven via helpdesk@surfsara.nl of telefonisch op +31-208001400. De helpdesk is bereikbaar tijdens kantooruren (9.00–17.00 uur).

Voor specifieke vragen of uitdagingen op het gebied van dataopslag kun u terecht bij onze consultancydienst.

Voor wie?

Veel onderzoeksprojecten werken met technologieën waarbij instrumenten grote hoeveelheden data creëren. Een voorbeeld vormen de instrumenten waarmee genoomsequenties worden bepaald. Deze projecten leveren vaak data aan op disk. Deze disks kunnen wij uitlezen met behulp van onze Data Ingest Service. Dat geldt ook voor andere data die u op harddisks heeft staan en die u wilt overbrengen naar de reken- en opslagfaciliteiten van SURFsara.

Contact

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons op via info@surfsara.nl.