Data Ingest Service

Tool voor uploaden van grote hoeveelheden data naar SURFsara-systemen

De Data Ingest Service is bedoeld voor onderzoekers die grote hoeveelheden data bij SURFsara willen opslaan of analyseren. De dienst is handig voor gebruikers die zelf niet over voldoende bandbreedte beschikken of die hun data hebben opgeslagen op een aantal externe harde schijven.

Data uploaden via harde schijven

De Data Ingest Service is een dienst die gebruikers helpt data te uploaden naar SURFsara. Voor deze dienst beschikken wij over een apparaat waarin maximaal 45 harde schijven geplaatst kunnen worden. Dit apparaat staat op locatie bij SURFsara in Amsterdam. Vanuit dit apparaat kunnen we gemakkelijk data overbrengen naar de overige (opslag)systemen van SURFsara.

Ondersteuning

Wij stellen je graag in staat om jouw data zo efficiënt mogelijk over te brengen naar de reken- en opslagfaciliteiten van SURFsara. We nemen je daarbij zo veel mogelijk werk uit handen. Problemen met het uploaden van data lossen onze medewerkers zelf zo goed mogelijk op.

Helpdesk

Onze helpdesk is bereikbaar per telefoon of e-mail. Ook kun je een afspraak maken met een van onze medewerkers. Je kunt je vragen of problemen doorgeven via helpdesk@surfsara.nl of telefonisch op +31-208001400. De helpdesk is bereikbaar tijdens kantooruren (9.00–17.00 uur).

Voor specifieke vragen of uitdagingen op het gebied van dataopslag kun je terecht bij onze consultancydienst.

Voor wie?

Veel onderzoeksprojecten werken met technologieën waarbij instrumenten grote hoeveelheden data creëren. Een voorbeeld vormen de instrumenten waarmee genoomsequenties worden bepaald. Deze projecten leveren vaak data aan op disk. Deze disks kunnen wij uitlezen met behulp van onze Data Ingest Service. Dat geldt ook voor andere gegevens die je op harddisks hebt staan en die je wil overbrengen naar de reken- en opslagfaciliteiten van SURFsara.

Bekijk het praktijkvoorbeeld van IMARES: akoestische data over de haringstand.

Contact

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met ons op via info@surfsara.nl.

Laatste wijziging op 05 nov 2018