eduroam Visitor Access

eduroam - overal veilig online met je eigen gegevens

Met eduroam Visitor Access kunnen instellingen tijdelijke eduroam-accounts aanmaken en uitdelen aan hun bezoekers. Zo kunnen deze bezoekers gebruikmaken van hetzelfde veilige en betrouwbare wifi-netwerk als studenten, medewerkers en onderzoekers.

Toegang tot eduroam voor bezoekers

Naast studenten, medewerkers en onderzoekers krijgen instellingen ook dagelijks bezoekers die toegang tot het wifi-netwerk willen. Of het nu gaat om een gastdocent, een reparateur of een grote groep bezoekers van een conferentie. Om deze bezoekers ook een veilige en betrouwbare wifi-verbinding te bieden, kan je instelling gebruikmaken van eduroam Visitor Access.

Voordeel voor bezoeker én instelling

Zowel bezoekers als je instelling hebben voordeel bij een laagdrempelige toegang tot eduroam voor bezoekers. De bezoeker kan veilig gebruik maken van het netwerk en is niet langer overgeleverd aan onveiligere (open) gastnetwerken of andere (onbekende) wifi-netwerken in de buurt van de instelling. En je instelling weet precies wie er op haar netwerk zit en behoudt de controle.

Hoe werkt het?

Medewerkers van je instelling (bijvoorbeeld receptiemedewerkers) krijgen toegang tot een helder en intuïtief webportal waarmee ze bezoekers van je instelling een tijdelijk eduroam-account kunnen geven. Als het account aangemaakt is, krijgt de bezoeker een mail en sms met zijn persoonlijke inloggegevens, die na een door de medewerker ingestelde tijdsduur automatisch ongeldig worden.

Mogelijkheden van eduroam Visitor Access

  • Losse accounts aanmaken: medewerkers kunnen voor individuele bezoekers van je instelling een account aanmaken.
  • Meerdere accounts tegelijk aanmaken: organiseer je een conferentie met, laten we zeggen, 100 deelnemers, dan kun je voor deze deelnemers van tevoren tijdelijke eduroam-accounts aanmaken. Simpelweg door een Excel-bestand te uploaden in de webportal.
  • SMS events: is niet bekend welke bezoekers naar een evenement komen, dan kun je deze bezoekers zelf een tijdelijk eduroam-account laten aanmaken. De bezoekers sms'en een door jou aangemaakt sleutelwoord en krijgen dan meteen hun credentials.
  • 1-day SMS: elke dag nieuwe eduroam-credentials die de bezoeker via sms kan opvragen. Zodat je medewerkers geen omkijken hebben naar het uitgeven van bezoekersaccounts.

Unieke dienst

eduroam Visitor Access is een unieke dienst waar wereldwijd met erg veel interesse naar wordt gekeken door andere eduroam-landen. eduroam Visitor Access combineert nieuwe technologische innovaties en de praktische behoefte van instellingen om ook bezoekers te kunnen voorzien van veilig en betrouwbaar wifi.

Meer weten?

Heb je interesse in eduroam Visitor Access of wil je meer weten over de werking of de toepassingsmogelijkheden? Neem dan contact op met eva@surfnet.nl.

Dit is een optionele dienst van SURFnet.