eduroam Visitor Access

Overal veilig online met je eigen gegevens

Met eduroam Visitor Access kun je tijdelijke eduroam-accounts aanmaken en uitdelen aan bezoekers van je instelling. Zo maken deze bezoekers gebruik van hetzelfde veilige en betrouwbare wifinetwerk als studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers.

Toegang tot eduroam voor bezoekers

Naast studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers krijgen instellingen ook dagelijks bezoekers die toegang tot het wifinetwerk willen. Of het nu gaat om een gastdocent, een reparateur of een grote groep bezoekers van een conferentie. Om deze bezoekers ook een veilige en betrouwbare wifiverbinding te bieden, kan je als instelling gebruikmaken van eduroam Visitor Access.

Voordeel voor bezoeker én instelling

Zowel bezoekers als je instelling hebben voordeel bij een laagdrempelige toegang tot eduroam voor bezoekers. De bezoeker kan veilig gebruik maken van het netwerk en is niet langer overgeleverd aan onveiligere (open) gastnetwerken of andere (onbekende) wifinetwerken in de buurt van de instelling. En je instelling weet precies wie er op haar netwerk zit en behoudt de controle.

Unieke dienst

eduroam Visitor Access is een unieke dienst waar wereldwijd met erg veel interesse naar wordt gekeken door andere eduroam-landen. eduroam Visitor Access combineert nieuwe technologische innovaties en de praktische behoefte van instellingen om ook bezoekers te kunnen voorzien van veilige en betrouwbaar wifi.

Hoe werkt het?

Medewerkers van je instelling (bijvoorbeeld receptiemedewerkers) krijgen toegang tot een helder en intuïtief webportal waarmee ze bezoekers van je instelling een tijdelijk eduroam-account kunnen geven. Als het account aangemaakt is, krijgt de bezoeker een mail en sms met zijn persoonlijke inloggegevens, die na een door de medewerker ingestelde tijdsduur automatisch ongeldig worden.

Mogelijkheden van eduroam Visitor Access

  • Losse accounts aanmaken: medewerkers kunnen voor individuele bezoekers een account aanmaken.
  • Meerdere accounts tegelijk aanmaken: organiseer je een conferentie, dan kun je voor de deelnemers van tevoren tijdelijke eduroam-accounts aanmaken. Simpelweg door een Excel-bestand te uploaden in de webportal.
  • SMS events: is niet bekend welke bezoekers naar een evenement komen, dan kun je deze bezoekers zelf een tijdelijk eduroam-account laten aanmaken. De bezoekers sms'en een door jou aangemaakt sleutelwoord en krijgen dan meteen hun credentials.
  • 1-day SMS: elke dag nieuwe eduroam-credentials die de bezoeker via sms kan opvragen. Zodat je medewerkers geen omkijken hebben naar het uitgeven van bezoekersaccounts.

Tarief 2018

eduroam Visitor Access kost 256 euro per maand exclusief btw. Dit is inclusief alle gebruikers van de dienst en verstuurde sms-berichten.

Aanvragen

Aansluiten is heel eenvoudig en is in twee stappen geregeld:

  1. de online aanvraag via SURFdashboard
  2. de technische koppeling via het SURFconext-dashboard

Je instelling heeft hier geen eigen hardware of software voor nodig. Heb je interesse in eduroam Visitor Access of wil je meer weten over de werking of de toepassingsmogelijkheden? Neem dan contact op met eva@surfnet.nl.

Lees ook

Dit is een optionele dienst van SURFnet.

Laatste wijziging op 19 apr 2018