eduroam

eduroam - overal veilig online met je eigen gegevens

Met eduroam krijgen studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers op een eenvoudige en veilige manier toegang tot het vaste en draadloze netwerk van de eigen instelling en dat van andere instellingen die eduroam aanbieden. Op meer dan 12.000 locaties in meer dan 85 landen.

Probleemloos toegang tot netwerk van deelnemende instellingen

Studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers met een eduroam-account kunnen het eduroam-netwerk gebruiken bij alle andere onderwijs- en onderzoeksinstellingen die eduroam aanbieden. En daarnaast in een groeiend aantal stadscentra, kiosken, congrescentra en andere openbare ruimtes.

De basis van eduroam is een netwerk van gekoppelde authenticatieservers, waarover de gebruikersgegevens op een veilige manier tussen instellingen verstuurd worden.

Heb je geen toegang tot eduroam en maak je gebruik van een onbeveiligd wifinetwerk? Log dan in op eduVPN.

eduroam Visitor Access

Instellingen faciliteren niet alleen gasttoegang voor studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers met een eduroam-account bij een andere instelling. Ze kunnen met eduroam Visitor Access ook hun eigen bezoekers zonder eduroam-account toegang geven tot het eduroam-netwerk.

eduroam Monitoring System

Met eduroam Monitoring System kunnen ICT-beheerders realtime zien of het authenticatiemechanisme van eduroam goed werkt. Ze krijgen antwoord op vragen als: kunnen de eigen studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers online komen op eduroam-netwerken elders in Nederland?, en: kunnen gastgebruikers bij de eigen instelling online komen of is er mogelijk sprake van een configuratiefout of storing?

Tarieven 2018

Als instelling betaal je niets extra voor eduroam. Deze dienst valt onder de vaste aansluitvergoeding van SURFnet. De tarieven voor de optionele eduroam-diensten zijn:

  • eduroam Monitoring System: de eerste 2 sensoren zijn gratis. Vanaf de 3e sensor betaal je eenmalig 407 euro per sensor, exclusief btw
  • eduroam Visitor Access: 256 euro per maand, exclusief btw

eduroam online aanvragen

Instellingscontactpersonen kunnen eduroam online aanvragen via SURFdashboard.

Meer informatie

Deze dienst zit in het kernpakket van SURFnet.

logo eduroam

Laatste wijziging op 08 dec 2017