eduroam

Overal veilig online met je eigen gegevens

Met eduroam krijgen studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers op een eenvoudige en veilige manier toegang tot het vaste en draadloze netwerk van de eigen instelling en dat van andere instellingen die eduroam aanbieden. Op meer dan 25.000 locaties in meer dan 101 landen.

Probleemloos toegang tot netwerk van deelnemende instellingen

Studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers met een eduroam-account kunnen het eduroam-netwerk gebruiken bij alle andere onderwijs- en onderzoeksinstellingen die eduroam aanbieden. En daarnaast in een groeiend aantal stadscentra, kiosken, congrescentra en andere openbare ruimtes.

De basis van eduroam is een netwerk van gekoppelde authenticatieservers, waarover de gebruikersgegevens op een veilige manier tussen instellingen verstuurd worden.

Heb je geen toegang tot eduroam en maak je gebruik van een onbeveiligd wifinetwerk? Log dan in op eduVPN.

eduroam Visitor Access

Instellingen faciliteren niet alleen gasttoegang voor studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers met een eduroam-account bij een andere instelling. Ze kunnen met eduroam Visitor Access ook hun eigen bezoekers zonder eduroam-account toegang geven tot het eduroam-netwerk.

eduroam monitoring

Op de eduroam monitoring pagina kun je zien of het authenticatiemechanisme van eduroam goed werkt bij jouw instelling. Hiervoor leggen we testgegevens vast: we checken periodiek of studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers van je instelling online komen op eduroam-netwerken elders in Nederland. Daarnaast monitoren we of gastgebruikers bij jouw instelling online komen.

Tarieven 2019

Als instelling betaal je niets extra voor eduroam. Deze dienst valt onder de vaste aansluitvergoeding van SURFnet.

eduroam online aanvragen

Instellingscontactpersonen kunnen eduroam online aanvragen via SURFdashboard.

Meer informatie

Deze dienst zit in het kernpakket van SURFnet.

logo eduroam

Laatste wijziging op 20 jan 2019