Inkoop van ICT

Doelmatig en rechtmatig inkopen van ICT

SURFmarket koopt ICT in tegen de best mogelijke voorwaarden en maakt deze eenvoudig beschikbaar via de portals Mijn SURFmarket en SURFspot. Je vindt hier producten van zo'n 135 aanbieders, waaronder Adobe, Microsoft, SPSS en IBM.

Doelmatig en rechtmatig

Bij het inkopen staan doelmatigheid en rechtmatigheid centraal: 

  • Doelmatigheid: via schaalvoordelen zorgen voor het beste aanbod dat maximaal aansluit bij de behoefte van de leden; 
  • Rechtmatigheid: zorgdragen voor het voldoen aan wet- en regelgeving. Wij voeren vanuit de inbestedingsrelatie met onze leden aanbestedingstrajecten uit (voor soft- en hardware, cloud- en overige ICT-diensten) en doen onderhandelingen daar waar aanbestedingen niet van toepassing zijn (o.a. wetenschappelijke en educatieve content).

Uitgebreid assortiment 

SURFmarket biedt een breed portfolio overeenkomsten met marktpartijen waarin gebruik van en toegang tot hun producten en diensten geregeld is en waarin de leden kunnen deelnemen. Denk hierbij o.a. aan de noodzakelijk kantoorprogramma's en statistische software voor studenten en onderzoekers. Daarnaast biedt SURFmarket pakketten die een efficiënte bedrijfsvoering ondersteunen of slim beheer van de IT-oplossingen op de instelling mogelijk maken. Leveranciers van deze producten en diensten zijn onder andere Adobe, Microsoft, SPSS en IBM. Wij dragen er zorg voor dat leden en hun gebruikers via digitale platformen de ICT-producten en diensten eenvoudig kunnen verkrijgen en online kunnen gebruiken. 

Aanbestedingstrajecten

Volgens Europese regelgeving zijn onderwijsinstellingen verplicht om de aanschaf van ICT-middelen via een Europese aanbesteding te gunnen indien de opdracht een wettelijke drempelwaarde overschrijdt. Ook voor bedragen onder de drempelwaarde is concurrentiestelling verplicht. SURFmarket neemt deze inkoop uit handen en zorgt er zo voor dat onderwijsinstellingen tegen een zo voordelig mogelijk tarief gebruik kunnen maken van ICT middelen. 

Kijk in de aanbestedingskalender voor een actueel overzicht van lopende aanbestedingstrajecten. 

Licentie voor gebruik instellingen

Aangesloten onderwijsinstellingen kunnen via Mijn SURFmarket licenties afsluiten voor gebruik van software op de instelling. Dat kan zijn voor de gehele campus, maar ook voor een faculteit, vakgroep of werkgroep.

Software voor individueel gebruik

Studenten en medewerkers van aangesloten instellingen kunnen zelf ook software aanschaffen voor individueel gebruik, via de webwinkel SURFspot

Aansluiten bij SURFmarket

Nog niet aangesloten bij SURFmarket? Kijk hier voor meer informatie over aansluiten. 

Laatste wijziging op 12 jan 2018