Lisa Rekencluster

Computercapaciteit met ondersteuning op applicatieniveau

Lisa Rekencluster combineert rekenkracht met gebruiksgemak. Loop je bij je onderzoek tegen de grenzen van je eigen systeem aan? Dan kun je met deze dienst opschalen naar een hoger niveau. Het Lisa Rekencluster is al ingericht met een scala aan softwarepakketten, zodat je meteen aan de slag kunt.

Het Lisa Rekencluster biedt extra rekenkracht

Het Lisa Rekencluster is een centraal beheerd Linux-cluster, dat bij uitstek geschikt is voor grootschalige berekeningen. De dienst omvat een uitgebreide verzameling hulpmiddelen, compilers, software zoals R statistics en MATLAB en libraries zoals bijvoorbeeld de Math Kernel Library (MKL) van Intel. De diensten van SURFsara worden voortdurend aangepast aan de behoeften van de gebruikersgemeenschap. Zo beschikt het Lisa Rekencluster over accelerators (zeer snelle processors) en high memory nodes (voor gebruikers die nodes met extra geheugen nodig hebben). Voor de verwerking van batchjobs hanteert SURFsara een ‘fair share’-mechanisme.

Maatwerk

We zorgen ervoor dat het Lisa Rekencluster aan je wensen voldoet. Als je specifieke eisen hebt waarin het Lisa Rekencluster (nog) niet voorziet, kunnen we het systeem op maat voor je maken. Zo biedt het Lisa Rekencluster standaard 200 GB opslagruimte in je persoonlijke directory. Is dat niet voldoende? Dan breiden we op verzoek de opslagruimte en eventuele bijbehorende back-up uit.

Workspace

Als aanvullende dienst kun je gebruik maken van een workspace. Hiermee beschikt je over een eigen werkomgeving bij het Lisa Rekencluster. Dit geeft toegang tot bijvoorbeeld extra opslag of het gebruik van applicaties met een interactieve interface. Op deze manier kun je je berekeningen vanuit de workspace opschalen naar het Lisa Rekencluster als je meer rekenkracht nodig hebt.

Ondersteuning

Als Lisa Rekencluster-gebruiker kun je altijd een beroep doen op onze expertise. We kunnen je bijvoorbeeld helpen je eigen software of algoritme te draaien. Ons team installeert speciale softwarepakketten en helpt je de dienst optimaal te gebruiken of je software te parallelliseren. Daarnaast kun je online handleidingen raadplegen met onder andere suggesties voor een betere performance. 

Helpdesk

Onze helpdesk is bereikbaar per telefoon of e-mail. Ook kunt je een afspraak maken met een van onze medewerkers. Je kunt je vragen of problemen doorgeven via helpdesk@surfsara.nl of telefonisch op 020-8001400. De helpdesk is bereikbaar tijdens kantooruren (9.00-17.00 uur). 

Wilt je specifiek advies over het optimaliseren van je code voor een betere performance? Dan kun je terecht bij onze consultancydienst

Meer informatie en contact

Meer (technische) informatie over het gebruik van de Lisa Rekencluster-dienst vindt je onder de gebruiksinformatie van het systeem Lisa. Zoek je een printbare versie van de dienstbeschrijving? Download dan deze Engelse dienstbeschrijving (pdf). Neem voor verdere vragen contact met ons op via info@surfsara.nl.

Deze dienst zit in het kernpakket van SURFsara.

Laatste wijziging op 30 aug 2018