Lisa Rekencluster

Lisa Rekencluster combineert rekenkracht met gebruiksgemak. Loopt u bij uw onderzoek tegen de grenzen van uw eigen systeem aan? Dan kunt u met deze dienst opschalen naar een hoger niveau. Het Lisa Rekencluster is al ingericht met een scala aan softwarepakketten, zodat u meteen aan de slag kunt.

Het Lisa Rekencluster biedt u extra rekenkracht

Het Lisa Rekencluster is een centraal beheerd Linux-cluster, dat bij uitstek geschikt is voor grootschalige berekeningen. De dienst omvat een uitgebreide verzameling hulpmiddelen, compilers, software zoals R statistics en MATLAB en libraries zoals bijvoorbeeld NAG. De diensten van SURFsara worden voortdurend aangepast aan de behoeften van de gebruikersgemeenschap. Zo beschikt het Lisa Rekencluster over accelerators (zeer snelle processors) en high memory nodes (voor gebruikers die nodes met extra geheugen nodig hebben). Voor de verwerking van batchjobs hanteert SURFsara een ‘fair share’-mechanisme.

Maatwerk

We zorgen ervoor dat het Lisa Rekencluster aan uw wensen voldoet. Als u specifieke eisen hebt waarin het Lisa Rekencluster (nog) niet voorziet, kunnen we het systeem op maat voor u maken. Zo biedt het Lisa Rekencluster standaard 200 GB opslagruimte in uw persoonlijke directory. Is dat niet voldoende? Dan breiden we op verzoek de opslagruimte en eventuele bijbehorende back-up uit.

Workspace

Als aanvullende dienst kunt u gebruik maken van een workspace. Hiermee beschikt u over een eigen werkomgeving bij het Lisa Rekencluster. Dit geeft toegang tot bijvoorbeeld extra opslag of het gebruik van applicaties met een interactieve interface. Op deze manier kunt u uw berekeningen vanuit de workspace opschalen naar het Lisa Rekencluster als u meer rekenkracht nodig hebt.

Ondersteuning

Als Lisa Rekencluster-gebruiker kunt u altijd een beroep doen op onze expertise. We kunnen u bijvoorbeeld helpen uw eigen software of algoritme te draaien. Ons team installeert speciale softwarepakketten en helpt u de dienst optimaal te gebruiken of uw software te parallelliseren. Daarnaast kunt u online handleidingen raadplegen met onder andere suggesties voor een betere performance. 

Helpdesk

Onze helpdesk is bereikbaar per telefoon of e-mail. Ook kunt u een afspraak maken met een van onze medewerkers. U kunt uw vragen of problemen doorgeven via helpdesk@surfsara.nl of telefonisch op 020-8001400. De helpdesk is bereikbaar tijdens kantooruren (9.00-17.00 uur). 

Wilt u specifiek advies over het optimaliseren van uw code voor een betere performance? Dan kunt u terecht bij onze consultancydienst

Voor wie?

Veel onderzoeksprojecten lopen tegen hun grenzen aan als het gaat om de hoeveelheid te verwerken data en de benodigde rekenkracht. Dat geldt voor onderzoekers bij universiteiten en academische ziekenhuizen, maar ook bedrijven die onderzoek doen waarbij veel rekenkracht nodig is. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden: 

Meer informatie en contact

Meer (technische) informatie over het gebruik van de Lisa Rekencluster-dienst vindt u onder de gebruiksinformatie van het systeem Lisa en de Mona-accelerators van de Lisa Rekencluster-dienst. Zoekt u een printbare versie van de dienstbeschrijving? Download dan deze Engelse dienstbeschrijving (pdf). Neem voor verdere vragen contact met ons op via info@surfsara.nl.

Deze dienst zit in het kernpakket van SURFsara.