Zelf deelnemen aan NetherLight

De open lichtpadenexchange

Nationale en internationale instellingen, bedrijven en dienstaanbieders kunnen aansluiten op de open netwerkexchange NetherLight via glasvezelverbindingen.

Aansluiten op NetherLight  

Je kunt deelnemen aan NetherLight door een glasvezelverbinding te maken via een van de vele verbindingstechnologieën die door NetherLight worden ondersteund. Zodra je bent verbonden met NetherLight, kun je onderlinge verbindingen creëren met alle andere partijen die aan NetherLight deelnemen. Lees meer over de voorbereiding voor aansluiting op NetherLight.

Al aangesloten op deelnemend netwerk?

Als je al een aansluiting hebt op een netwerk dat is aangesloten op NetherLight kun je mogelijk ook via dit netwerk een verbinding opzetten. Een eigen aansluiting op NetherLight is in dat geval niet nodig. Zo kunnen bijvoorbeeld onderwijs- en onderzoeksinstellingen die zijn aangesloten op het SURFnet-netwerk via een Multi Service Port (MSP) direct verbinding maken naar een partij die deelneemt aan NetherLight. Bekijk het overzicht van deelnemers aan NetherLight.

Tarieven aansluiten NetherLight 2018

De tarieven voor deelname aan NetherLight zijn in 2018: 

  • 1 Gbit/s-verbinding: 500 euro per maand, exclusief BTW
  • 10 Gbit/s-verbinding: 1200 euro per maand, exclusief BTW
  • 100 Gbit/s-verbinding: 3000 euro per maand, exclusief BTW

Wil je gebruikmaken van een redundante opzet over beide NetherLight-locaties, dan neem je 2 poorten op elke locatie af.

Na aansluiting eenvoudig uitbreiden 

Met NetherLight kun je betrouwbare connectiviteit via lichtpaden opzetten voor iedere denkbare toepassing. Met NetherLight als lichtpadenknooppunt kun je ook eenvoudig lichtpaden toevoegen, zonder dat je hoeft te investeren in een nieuwe aansluiting. Lees meer over het gebruik na aansluiting.

Laatste wijziging op 19 apr 2018