Research Drive

Opslaan en delen van data voor onderzoeksteams

Heeft jouw onderzoeksteam behoefte aan veel opslagcapaciteit voor onderzoeksdata? Werk je samen met andere instellingen, het bedrijfsleven of internationale partners? Research Drive, een online omgeving voor het delen van onderzoeksgegevens, is speciaal voor deze vraag ontwikkeld.
Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.

Alle data in één oogopslag

Onderzoeksteams willen hun data op een veilige, overzichtelijke en flexibele manier kunnen delen met nationale en internationale samenwerkingspartners. Research Drive biedt vanuit een online omgeving eenvoudig toegang tot diverse opslagsystemen en tools. Hierdoor kun je alle data in één oogopslag overzien. 

Hoe werkt het?

De dienst biedt vanuit één werkomgeving toegang tot verschillende externe bestandssystemen, zoals lokale fileservers, SURFdrive, Object Store, Dropbox en Google Drive. Zo wordt een compleet opslag-ecosysteem voor onderzoekers gecreëerd. De service wordt ook verbonden met tools als Matlab, R-studio en SPSS.

Gebruiksvriendelijke interface 

Onderzoekers krijgen toegang tot de dienst met een gebruiksvriendelijke interface. Voor instellingen of grote onderzoeksprojecten die een eigen merkomgeving nodig hebben, bieden we een volledig ondersteunde omgeving die je naar wens kan configureren. Een datasteward is verantwoordelijk voor het toekennen van gebruikersrechten en opslagquota en het aanmaken en beheren van de mappenstructuur.

Toegang aanvragen

Interesse? Neem contact met ons op via info@surfsara.nl

Gebruik je al een van onze rekendiensten, zoals HPC Cloud, Lisa of Cartesius? Dan kan je Research Drive misschien gebruiken via een gesubsidieerd 1-jarig e-infra-contract. Om dit aan te vragen, vul je het e-infra-aanvraagformulier in. We beoordelen jouw verzoek en laten je weten of je in aanmerking komt.

Meer informatie

Laatste wijziging op 12 dec 2018