Software

Het aanbod van software voor studenten en medewerkers

SURFmarket verzorgt het aanbod van software voor studenten en medewerkers, zowel voor afname door de onderwijsinstelling als voor aankoop door de gebruiker zelf.

Voordelige voorwaarden

SURFmarket is opgericht als ICT-marktplaats, door het onderwijs zelf, om namens de bij SURF aangesloten instellingen te onderhandelen met ICT-aanbieders. Zo hebben deze instellingen de keuze uit een scala aan onder meer software, tegen voordelige voorwaarden en prijzen.

Licentie voor gebruik op instelling

Aangesloten onderwijsinstellingen kunnen via Mijn SURFmarket licenties afsluiten voor gebruik van software op de instelling. Dat kan zijn voor de gehele campus, maar ook voor een faculteit, vakgroep of werkgroep.

Software voor individueel gebruik

Studenten en medewerkers van aangesloten instellingen kunnen zelf ook software aanschaffen voor individueel gebruik, via de webwinkel SURFspot

Breed assortiment

Het aanbod software is erg uiteenlopend. Van de noodzakelijk kantoorprogramma's en statistische software voor studenten en onderzoekers tot pakketten die een efficiƫnte bedrijfsvoering ondersteunen of slim beheer van de IT-oplossingen op de instelling mogelijk maken. Momenteel hebben we overeenkomsten met zo'n 200 aanbieders, waaronder Adobe, Microsoft en IBM.

Belangen optimaal behartigd

Regelmatig hebben wij contact met de vertegenwoordigers van instellingen. Zo kan SURFmarket de belangen van het hoger onderwijs optimaal behartigen in de gesprekken en afspraken met ICT-leveranciers. Die afspraken worden vastgelegd in zogenoemde bemiddelingsovereenkomsten.

Aansluiten bij SURFmarket

Nog niet aangesloten bij SURFmarket?

Laatste wijziging op 15 mei 2017