Support4education

SURF biedt een breed scala van ICT-diensten en applicaties die studenten, docenten en ICTO-medewerkers kunnen gebruiken in de onderwijspraktijk. Denk hierbij aan platforms voor toetsafname, het delen van bestanden en stage- en afstudeersystemen. Hieronder vind je een overzicht van het dienstenportfolio voor onderwijs.

Gebruikmaken van diensten van SURF én uit de markt

Naast de diensten die SURF heeft ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld SURFfilesender, zijn er een groot aantal diensten uit de markt die instellingen via SURF kunnen afnemen, zoals Microsoft Office365. SURF heeft met deze leveranciers overeenkomsten afgesloten. Voordelen: deze diensten zijn toegankelijk via SURFconext én de gebruiksvoorwaarden zijn gunstiger dan wanneer je de dienst rechtstreeks bij de leverancier afneemt. Daarnaast moeten clouddienstverleners voldoen aan het SURF Juridisch normenkader voor (cloud)services.

Overzicht diensten naar categorie

De diensten die afgenomen kunnen worden zijn gecategoriseerd op basis van functionaliteit:

Meer informatie

Heb je vragen naar aanleiding van dit overzicht? Neem contact met ons op via support4education@surfnet.nl. Ben je licentie-contactpersoon van SURFmarket, dan kun je voor vragen over licenties contact opnemen met de license desk van SURFmarket.

Laatste wijziging op 02 dec 2016