De toekomst van SURFconext: visie en roadmap

SURFconext - 1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

SURFconext groeit nog steeds hard, en daar zijn we trots op. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst de vraag van instellingen aankunnen, blijven we SURFconext verder ontwikkelen.

Visie

SURFconext zorgt ervoor dat studenten, medewerkers, docenten en onderzoekers met hun instellingsidentiteit kunnen inloggen bij clouddiensten. In de toekomst zullen er meer identiteitsaanbieders zijn. Hoe we ons daarop voorbereiden kun je lezen in de visie identiteit.

Roadmap

In de roadmap zie je welke innovaties we op dit moment voor SURFconext doen om in de toekomst aan de visie te voldoen. Innovaties kunnen voortkomen uit concrete vragen van instellingen, maar ze kunnen ook vanuit het SURFconext-team ontstaan, en zo instellingen inspireren. Tijdens het proces van innovatie houden we de volgende stappen aan:

  • Idee: het idee wordt geboren en uitgeschreven.
  • Proof-of-concept: we onderzoeken of het idee technisch werkt.
  • Pilot: we weten inmiddels dat het idee technisch werkt, en gaan samen met ge├»nteresseerde instellingen en gebruikers testen.
  • Dienstontwikkeling: het werkt! Nu moeten we ervoor zorgen dat we het idee ook als dienst aan kunnen bieden. Welke garanties kunnen we geven op de dienst, zijn er eventueel extra kosten aan verbonden?
  • Dienst: we bieden de dienst aan.

Bij elke stap kan het zo zijn dat het besluit valt om niet verder te gaan met de innovatie. Het is dus niet zo dat elk idee automatisch een dienst wordt.