Als instelling zelf diensten aanbieden via SURFconext

1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

Het kan handig zijn om diensten van je eigen instelling aan gebruikers buiten je eigen instelling aan te bieden. Je kunt hiervoor SURFconext gebruiken, zodat je met 1 technische koppeling meteen alle op SURFconext aangesloten instellingen toegang kunt bieden. Je kunt zelfs gebruikers uit instellingen van over de hele wereld laten inloggen.

Eenvoudig en veilig diensten koppelen

Instellingen werken steeds meer samen op het gebied van onderwijs en onderzoek. Studenten volgen steeds vaker extra vakken buiten de eigen instelling. Het is hiervoor cruciaal dat gebruikers toegang hebben tot de juiste diensten. SURFconext kan hierbij helpen. Als de diensten van jouw instelling, al dan niet zelf ontwikkeld, aan SURFconext gekoppeld zijn, kun je direct toegang regelen voor gebruikers van andere instellingen. 

Voordelen koppelen eigen dienst

  • Gebruikers van buiten je eigen instelling kunnen gemakkelijk inloggen waardoor samenwerken via de dienst eenvoudiger wordt.
  • De identiteit van deze gebruikers is al door hun eigen instelling gecontroleerd en is dus betrouwbaar.
  • 1 uniforme manier van authentiseren binnen de organisatie voor zowel de gebruikers als in de procedures en techniek. Door SURFconext ook te gebruiken voor eigen diensten is er wat betreft authenticatie geen verschil meer tussen clouddiensten en eigen diensten.
  • Je kunt gebruikmaken van de privacymogelijkheden van SURFconext, bijvoorbeeld pseudonieme identifiers en het consentscherm.

Internationaal samenwerken

Ook voor internationale samenwerking kan SURFconext worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan onderzoeksgroepen met leden bij verschillende Europese universiteiten. Lees meer over de internationale samenwerkingsmogelijkheden die SURFconext biedt.

Meer informatie

 

Laatste wijziging op 23 dec 2016