SURFconext voor cloudaanbieders

1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

SURFconext integreert clouddiensten voor het onderwijs en onderzoek. Daardoor hebben ruim 1 miljoen gebruikers snel en eenvoudig toegang tot deze diensten. Het zijn er inmiddels meer dan 170. Jouw dienst kan hier ook bij horen.

Integratie clouddiensten

De Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen en UMC’s hebben ons gevraagd een centrale rol te spelen in het ontsluiten van clouddiensten . Met SURFconext krijgen ruim 1 miljoen gebruikers bij instellingen eenvoudig toegang tot je dienst. Diensten kunnen ook extra beveiligd worden met sterke authenticatie.       

Meer dan 170 clouddiensten

Mensen willen zelf kiezen. Daarom willen wij het aanbod voor onze gebruikers zo groot mogelijk maken. Meer dan 170 diensten zijn inmiddels aangesloten.

Overzicht van alle beschikbare (cloud)diensten via SURFconext.

Keuze uit open standaarden SAML en OpenID Connect

SURFconext biedt cloudaanbieders de mogelijkheid om met 2 verschillende open standaarden aan te sluiten op het platform: SAML 2.0 (Security Assertion Markup Language) en OpenID Connect (OIDC). SAML 2.0 bestaat al geruime tijd en biedt de meeste mogelijkheden voor optimaal gebruik van SURFconext. OpenID Connect is relatief nieuw en kent een groot aanbod van standaardimplementaties, waardoor de integratie met SURFconext nog eenvoudiger wordt. Bekijk de technische documentatie voor meer informatie over beide protocollen.

De voordelen van SURFconext

  • Eenvoudig toegang tot de wereldwijde onderwijs- en onderzoeksector
  • Zekerheid dat de gebruikersaccounts echt zijn (gebruiker is wie hij zegt dat hij is)
  • Authenticatie van gebruikers is ‘uitbesteed’; aanbieder hoeft geen wachtwoorden meer op te slaan of daar ondersteuning voor te bieden aan eindgebruikers
  • Ondersteuning van zowel  SAML als OpenID Connect
  • Ondersteuning en expertise van SURFnet
  • Eén keer koppelen op SURFconext en alle aangesloten instellingen kunnen je dienst afnemen

Clouddienst aanmelden

Ons team staat voor je in de startblokken. Talloze diensten en instellingen zijn al eerder door ons met elkaar verbonden. Wij nemen graag alle stappen naar aansluiting met je door. Onderaan deze pagina vind je ons e-mailadres.

Meer informatie

Laatste wijziging op 08 dec 2017