SURFconext in de praktijk

1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

Veel instellingen voeren met SURFconext al succesvolle projecten uit. Voorbeelden zijn single sign-on inloggen op clouddiensten, het ontwikkelen van onderwijsportals en internationaal samenwerken.
Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.

Voorbeelden van projecten met SURFconext 

Deltion College: eerste mbo-instelling toegang tot N@tschool via SURFconext

Mbo-instellingen willen een koppeling met SURFconext om het inloggen op de elektronische leeromgeving N@tschool makkelijker te maken. saMBO-ICT bundelde de vraag en werkte samen met SURF om dit te realiseren. Het Deltion College kreeg als eerste mbo-instelling via SURFconext toegang tot N@tschool. Lees meer.

Avans Hogeschool: Grensoverschrijdend onderwijs met gasttoegang via Onegini

Bij Avans Hogeschool kan dankzij de koppeling tussen SURFconext en Onegini een gasttoegang worden aangemaakt op basis van een social account zoals Google, Facebook of LinkedIn. Lees meer.

Rechtenonline ontsluit applicaties via SURFconext

Stichting RechtenOnline biedt een ruim aanbod aan onderwijsapplicaties voor rechtenfaculteiten en juridische hogescholen. Oorspronkelijk had elke applicatie een afzonderlijke inlogmethode. Onhandig voor gebruikers en onderwijsinstellingen. SURFconext bood uitkomst. Lees meer.

Zuyd Hogeschool: Slimme dataontsluiting met Open Onderwijs API en single sign-on

Bij de ontwikkeling van een nieuw intranet koos Zuyd Hogeschool voor een fundamenteel andere aanpak. Met de Open Onderwijs API als uitgangspunt voor de onderliggende bronsystemen en een vereenvoudigde inlog met single sign-on van SURFconext is het intranet gebruiksvriendelijk én toekomstbestendig. Lees meer.

SURFconext Sterke Authenticatie

Bekijk twee voorbeelden van instellingen die SURFconext Sterke Authenticatie gebruiken:

Meer praktijkvoorbeelden

Bekijk meer voorbeelden waarin SURFconext succesvol is toegepast:

Innovatief idee? Neem contact op

Samen met cloudaanbieders en instellingen werken we aan innovatieve oplossingen om online samenwerken nog makkelijker te maken. Heb jij ook een innovatief idee? Neem contact met ons op.

Laatste wijziging op 08 dec 2017