SURFconext in de praktijk

1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

Veel instellingen voeren met SURFconext al succesvolle projecten uit. Voorbeelden zijn single sign-on inloggen op clouddiensten, het ontwikkelen van onderwijsportals en internationaal samenwerken.

Verschillende praktijkvoorbeelden

SURFconext is voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Laat je hieronder inspireren door de verschillende voorbeelden van instellingen die SURFconext gebruiken.

VU en VUmc: Gastgebruik mogelijk door onderdelen te combineren

De VU en het VUmc hebben verschillende onderdelen van SURFconext slim gecombineerd om gastgebruik veilig en goed te regelen, zodat bijvoorbeeld stagebegeleiders zonder SURFconext-account toch toegang hebben tot de gegevens waar ze bij moeten kunnen. Lees meer.

Aventus: Kosten besparen met SURFconext Autorisatieregels

Met SURFconext Autorisatieregels kunnen instellingen zelf bepalen wie wél, en wie geen toegang krijgt tot een dienst. In deze best practice vertelt Hendri Boer, beheerder infrastructuur, hoe Aventus deze dienst gebruikt. Lees meer.

Deltion College: eerste mbo-instelling toegang tot N@tschool via SURFconext

Mbo-instellingen willen een koppeling met SURFconext om het inloggen op de elektronische leeromgeving N@tschool makkelijker te maken. saMBO-ICT bundelde de vraag en werkte samen met SURF om dit te realiseren. Het Deltion College kreeg als eerste mbo-instelling via SURFconext toegang tot N@tschool. Lees meer.

Avans Hogeschool: Grensoverschrijdend onderwijs met gasttoegang via Onegini

Bij Avans Hogeschool kan dankzij de koppeling tussen SURFconext en Onegini een gasttoegang worden aangemaakt op basis van een social account zoals Google, Facebook of LinkedIn. Lees meer.

Rechtenonline ontsluit applicaties via SURFconext

Stichting RechtenOnline biedt een ruim aanbod aan onderwijsapplicaties voor rechtenfaculteiten en juridische hogescholen. Oorspronkelijk had elke applicatie een afzonderlijke inlogmethode. Onhandig voor gebruikers en onderwijsinstellingen. SURFconext bood uitkomst. Lees meer.

Zuyd Hogeschool: Slimme dataontsluiting met Open Onderwijs API en single sign-on

Bij de ontwikkeling van een nieuw intranet koos Zuyd Hogeschool voor een fundamenteel andere aanpak. Met de Open Onderwijs API als uitgangspunt voor de onderliggende bronsystemen en een vereenvoudigde inlog met single sign-on van SURFconext is het intranet gebruiksvriendelijk én toekomstbestendig. Lees meer.

Universiteit Utrecht: Onderzoeksdiensten sneller openstellen

Veel onderzoekers hebben er last van: het duurt lang voordat instellingen onderzoeksdiensten via SURFconext voor hen openstellen. De Universiteit Utrecht lost dit probleem op door voor zulke diensten de controleverantwoordelijkheden te verdelen en een versimpeld proces uit te voeren met alleen enkele basischecks. Lees meer.

SURFsecureID

SURFsecureID (voorheen SURFconext Sterke Authenticatie) is los van, maar ook in combinatie met SURFconext te gebruiken. Bekijk de best practices van SURFsecureID.

Meer praktijkvoorbeelden

Bekijk meer voorbeelden waarin SURFconext succesvol is toegepast:

Innovatief idee? Neem contact op!

Samen met cloudaanbieders en instellingen werken we aan innovatieve oplossingen om online samenwerken nog makkelijker te maken. Heb jij ook een innovatief idee? Neem contact met ons op.

Laatste wijziging op 26 sep 2018