NHL Hogeschool

1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

NHL Hogeschool kiest ervoor om zo veel mogelijk applicaties buiten de deur te gebruiken. Ook het datacentrum staat buiten de deur. De e-mailvoorziening van de instelling is vervangen door Google Apps. Voor NHL Hogeschool was de koppeling met SURFconext een voorwaarde om de overstap naar Google Apps te maken.
Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.

Hoofd informatisering André Abrahamse: "We zitten nog niet volledig in de cloud, maar mijn verwachting is wel dat we daar naartoe gaan. Voor de gebruiker hoeft die overgang niet zichtbaar te zijn, maar voor de interne IT-afdeling van een organisatie heeft zoiets grote gevolgen. We maken een transitie door. Van zelf diensten ontwikkelen verandert onze taak naar het voeren van de regie over clouddienstleveranciers."

NHL Hogeschool wilde koppelen aan SURFconext om zo gebruik te maken van Google Apps. De portal van NHL Hogeschool moet een toegangspunt worden voor alle digitale informatie die studenten, docenten en onderzoekers nodig hebben. "We wilden dat onze gebruikers met hun eigen instellingsaccount via het huidige intranet konden inloggen," vertelt Abrahamse. "Daarom zijn we een project gestart met SURFconext. Ik had wel het gevoel dat we pionierswerk verrichtten. Inmiddels zijn de onduidelijkheden opgelost en werkt het naar behoren."

Laatste wijziging op 08 dec 2017