Avans Hogeschool

1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

Avans Hogeschool zet SURFconext in om samenwerking binnen de Avans-portaal mogelijk te maken. Studenten, docenten en onderzoekers creëren per samenwerkingsgroep een eigen samenwerkingsomgeving. Eén keer inloggen met het instellingsaccount in iAvans is voldoende om toegang te krijgen tot alle samenwerkingsomgevingen waartoe de gebruiker behoort.
Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.

Portal iAvans

iAvans is de portal voor alle studenten, docenten en onderzoekers van Avans Hogeschool. Deze gebruikers krijgen via iAvans toegang tot gepersonaliseerde informatie. Ze kunnen gebruikmaken van diverse diensten. Avans Hogeschool heeft diverse proofs of concept uitgewerkt om de mogelijkheden van de SURFconext-infrastructuur te ontdekken. De hogeschool wilde een extra component inbouwen om samenwerking binnen iAvans mogelijk te maken.

Gadgets

Tijdens de pilot is als eerste de Liferay Portal (iAvans) geschikt gemaakt voor het plaatsen van 'gadgets' van online applicaties die via de SURFconext-infrastructuur toegankelijk zijn. Zo kunnen studenten, docenten en onderzoekers in hun eigen Avans-portaal gebruikmaken van zowel instellingsdiensten als clouddiensten. Gebruikers gaven zelf aan welke diensten zij graag wilden toevoegen.

Groepsmanagement

Avans Hogeschool vindt vooral de functionaliteit 'groepsmanagement' van SURFconext een mooie toevoeging voor iAvans. Het is nu mogelijk om teams samen te stellen en deze in te zetten bij verschillende samenwerkingsapplicaties. Gebruikers creëren een eigen samenwerkingsomgeving met voor het team relevante diensten. Denk bijvoorbeeld aan dienten als videoconferencing, agendabeheer en docsharing. In de praktijk betekent dit dat gebruikers met hun instellingsaccount kunnen inloggen en naast hun gepersonaliseerde informatie alle relevante informatie voor hun teams te zien krijgen. Ook voor de samenwerkingsomgevingen geldt dat gebruikers zelf kunnen aangeven welke diensten zij relevant vinden.

Laatste wijziging op 01 feb 2018