RUG

SURFconext - 1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

Bij de start van het academische jaar konden studenten, docenten en onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) terecht op een nieuwe universiteitsportal. My University is een single sign-on portal, die een gepersonaliseerde website weergeeft op basis van het gebruikersprofiel. SURFconext heeft daarvoor de basis aangeleverd.

Informatie eenvoudig beschikbaar maken

'De doelstelling van My University is om informatie eenvoudig beschikbaar te stellen,' zegt Tim Smit, programmamanager bij de RUG. 'Onze vorige website was zeer gericht op volledigheid van informatie voor alle doelgroepen. Nu krijgt elke gebruiker alleen voor hem relevante gegevens te zien, zoals het nieuws van de eigen faculteit, corporate informatie en de intranetten waarvan hij lid is.' Daarnaast bieden widgets op het dashboard direct toegang tot de diensten waarvan de student, docent of onderzoeker gebruikmaakt.

Tijdelijke samenwerkingsverbanden te faciliteren

Ook aan de RUG bestaat een groeiende behoefte om op een eenvoudige manier tijdelijke samenwerkingsverbanden te faciliteren. Het komend jaar zal het verrijken van de gebruikersomgeving met collaboratietools op de agenda staan. Met behulp van SURFconext kunnen RUG-studenten, -docenten en -onderzoekers dan makkelijk online samenwerken met collega's of studenten van andere onderwijsinstellingen.

Cloud computing

De universiteit bereidt zich voor op een toekomst in het teken van cloud computing en bring your own device. Smit: 'Wat is er nou mooier dan ergens inloggen op een willekeurig apparaat en meteen al je applicaties kunnen draaien?' Maar hij heeft geleerd dat het belangrijk is om de organisatie te laten wennen aan de eerste veranderingen. Stap voor stap doorgroeien, maar wel in een gestaag tempo, is het devies aan de RUG.

Neem contact op:

Team SURFconext

  • +31-887873000
  • Dit e-mailadres is afgeschermd. Activeer JavaScript om het te zien.
Laatste wijziging op 25 sep 2017