Samenwerkende UMC's

SURFconext - 1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

De 8 Nederlandse universitair medische centra (UMC’s) zijn online verbonden in de unieke samenwerkingsomgeving UMC Teamwerk. Daarbinnen kunnen in potentie alle 80.000 UMC-medewerkers documenten delen met eigen en andere UMC’s en onderzoekers overal ter wereld. Met SURFconext loggen zij met hun eigen instellingsgegevens in op de omgeving.

Gezamenlijk onderzoek doen

“Medisch inhoudelijke onderzoeksprojecten worden bijna nooit meer door slechts 1 UMC of onderzoeksinstelling uitgevoerd. Nederlandse UMC’s zijn daarvoor te klein,” zegt Karel van Lambalgen, directeur ICT bij het LUMC. “Met UMC Teamwerk – gebaseerd op Sharepoint – kunnen we testen hoe we als UMC’s samen ICT kunnen managen om gezamenlijk onderzoek te faciliteren. Met SURFconext kun je met je eigen instellingsgegevens inloggen op de samenwerkingsomgeving. Daardoor hoeven we niet voor alle 80.000 potentiële gebruikers de authenticatie apart te regelen.” 

Veiligheid en privacy voorop

Hans van den Berg is ICT-architect bij het AMC. Gevraagd naar de geleerde lessen tijdens de pilot, zegt hij: “Je moet van te voren goed weten hoe je je data classificeert. Deze omgeving is nog niet geschikt om patiëntgegevens in op te slaan. Medische data gebruiken we alleen geanonimiseerd. Ambities hebben we volop, maar daarbij staan de veiligheid en privacy van cliënten voorop.” 

Bekijk de video

Bekijk in onderstaande video hoe de UMC’s SURFconext inzetten om samen te werken binnen UMC Teamwerk.

Neem contact op:

Team SURFconext

  • +31-887873000
  • Dit e-mailadres is afgeschermd. Activeer JavaScript om het te zien.
Laatste wijziging op 20 feb 2017