Vier faculteiten (4FF)

SURFconext - 1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

Lange afstandsonderwijs is een manier om minder populaire vakken rendabel te houden. Vier hogescholen (HU, Windesheim, Inholland en HvA) experimenteren met een gezamenlijke onderwijsportal. SURFconext maakt de aangesloten leeromgevingen makkelijk toegankelijk.

Kleine vakken landelijk spreiden via portal

Vier faculteiten van de Hogeschool van Utrecht, Windesheim, InHolland en de Hogeschool van Amsterdam werken samen om kleine vakken landelijk gespreid te blijven aanbieden. De studenten krijgen les via drie routes. Ze volgen regionale werkgroepen, gaan naar landelijke bijeenkomsten en ze krijgen onderwijs op afstand via www.onderwijssamen.nl. De website dient als portaalomgeving voor de leeromgevingen van de vier hogescholen. SURFconext maakt het mogelijk dat studenten, docenten, onderzoekers en gastgebruikers met hun eigen instellingsgegevens inloggen bij vakken van andere instellingen.

Sociale cohesie

"De portal zorgt voor sociale cohesie binnen het lange afstandsonderwijs," zegt Hans van Bergen, adviseur onderwijs en ict bij de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Utrecht. "In de online leeromgeving werken de studenten samen. Ze ontdekken er dat ze meer geestverwanten hebben dan ze in hun directe omgeving tegenkomen."

SURFconext is de lijm

In september 2012 is een pilot met een aantal opleidingen gestart. Het jaar erop moeten alle opleidingen operationeel zijn. Van de aanwezigheid van SURFconext merken de eindgebruikers niets. Toch is het essentieel, vindt Johan van der Molen, ontwikkelaar systeemintegratie bij Windesheim: "SURFconext is de lijm die alle afzonderlijke onderdelen met elkaar verbindt."

Neem contact op:

Team SURFconext

  • +31-887873000
  • Dit e-mailadres is afgeschermd. Activeer JavaScript om het te zien.
Laatste wijziging op 25 sep 2017