SURFcumulus

Geïntegreerd aanbod van IaaS-diensten

Breng je datacenter veilig en makkelijk naar de cloud met SURFcumulus: een breed aanbod van IaaS-diensten die wij controleren op kwaliteit, veiligheid en rechtmatigheid. Je kiest zelf bij welke aanbieder(s) je virtuele machines afneemt en je kunt op ieder moment switchen. Stuur zelf de leveranciers aan of besteed dit uit aan SURF.

Ontdek SURFcumulus in vogelvlucht in onderstaande video. Mogelijk moet je cookies van derden (= YouTube) accepteren om de animatie te kunnen zien.

Accept third party cookies to view this content.

Waarom SURFcumulus?

De toekomst van ICT-dienstenverlening ligt in de cloud. Het afnemen van een infrastructuur as a service biedt meer functionaliteit, schaalbaarheid en flexibiliteit dan je met eigen servers kunt realiseren.

SURFcumulus helpt je veilig en stapsgewijs naar de cloud. We bieden je keuze uit meerdere IaaS-aanbieders en je kunt op ieder moment switchen. SURF zorgt dat de geselecteerde leveranciers een rechtmatig aanbesteed aanbod hebben en transparante tarieven bieden. En natuurlijk dat ze voldoen aan de hoge privacy- en beveiligingseisen van het Nederlandse onderwijs en onderzoek.

Tot slot profiteer je van de schaalvoordelen die de krachtenbundeling van de uitgevoerde Europese aanbesteding biedt. De onderhandelde prijzen zijn tot 25% lager dan de standaardtarieven. En je profiteert automatisch mee van dalende tarieven.

Afgestemd op de individuele behoeftes van jouw instelling

Bij SURFcumulus kun je kiezen uit 3 serviceniveaus: Single Cloud, Dual Cloud en Multi Cloud. Hoe hoger het serviceniveau, des te meer cloudleveranciers je kunt afnemen en des te meer aanvullende voordelen je krijgt:

  • Single Cloud: je kiest 1 cloudleverancier en stuurt die zelf aan.
  • Dual Cloud: je kiest 2 cloudleveranciers en stuurt die zelf aan.
  • Multi Cloud: je kunt alle aangesloten cloudleveranciers kiezen en beheren via 1 centrale beheeromgeving. Wij regelen de ondersteuning en het contact met de leveranciers (single point of contact).

Meer over de 3 serviceniveaus en hun onderlinge verschillen

Tarieven

Bekijk de tarieven van SURFcumulus

De geselecteerde leveranciers

Momenteel zijn IaaS-diensten van de volgende aanbieders beschikbaar via SURFcumulus:

  • KPN (binnenkort)
  • Vancis
  • Microsoft Azure (via COMPAREX)
  • Amazon Web Services (AWS)
  • Dimension Data
  • Interoute

Verder onderzoeken we momenteel de mogelijkheden en meerwaarde van het toevoegen van CloudSigma.

Lees de laatste nieuwtjes over deze leveranciers

Laatste wijziging op 18 jan 2019